V Švico po točko

Tradicionalna baza na Brdu pri Kranju bo v naslednjih dneh dom slovenske nogometne reprezentance, ki jo čakata pomembni kvalifikacijski tekmi proti Švici in Estoniji.

Tako je na zbirno mesto prišel Kevin Kampl, novi član Bayerja 
iz Leverkusna. Foto: Simon Maljevac
Tako je na zbirno mesto prišel Kevin Kampl, novi član Bayerja iz Leverkusna. Foto: Simon Maljevac

BRDO PRI KRANJU > Mogoče že odločilna dvoboja kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija, bosta na sporedu v soboto v Švici in prihodnji torek v Ljudskem vrtu. Glede na trenutni položaj na lestvici si varovanci Srečka Katanca v lovu na drugo mesto, ki neposredno vodi med evropsko elito, poraza v Baslu praktično ne smejo privoščiti. S takšnim razmišljanjem je na včerajšnji zbor prišel tudi levi bočni branilec Bojan Jokić: “Osebno bi bil zelo zadovoljen s točko iz Švice. Vemo, da so Švicarji v tem dvoboju favoriti, vendar so imeli takšen status tudi na prvi tekmi v Mariboru, pa smo jih vseeno ugnali.”

Katanec včeraj opoldne še ni pričakal vseh povabljenih reprezentantov, saj sta imela Rene Krhin in Jan Oblak v nedeljo zvečer še klubske obveznosti v Španiji, Boštjan Cesar se ni mogel odpraviti na pot proti domovini skupaj s klubskim kolegom Valterjem Birso, ker se je njegova dopinška kontrola zavlekla pozno v noč, Robert Berić je urejal še zadnje podrobnosti pred uradnim podpisom pogodbe s francoskim Saint Etienom, a smo imeli kljub temu predstavniki sedme sile polne roke dela. Največ zanimanja je ponovno požel vezist Kevin Kampl, ki si je po realiziranem prestopu iz Borussie Dortmund v Bayer Leverkusen pošteno oddahnil: “Zadnji tedni so bili psihično zelo naporni, a se je na srečo vse razpletlo po mojih željah. Na zbor sem prišel dobre volje, po eni strani pa mi celo ustreza, da se bom sedaj malce oddaljil od klubskih tem. Pred gostovanjem v Švici sem pozitivno nervozen. Ti dve septembrski tekmi sta izredno pomembni, ob obvezni zmagi proti Estoncem pa moramo tudi proti Švicarjem iztržiti pozitiven rezultat. V Mariboru smo imeli morda malce sreče in prišli do zmage, v prejšnjih kvalifikacijah pa smo kljub porazu pri Švicarjih dokazali, da se lahko tudi v gosteh kosamo z njimi. Za razliko od zadnje kvalifikacijske tekme proti Angliji, ko smo bili zaradi dolge sezone vsi utrujeni, smo sedaj polni moči.”

Katančevi fantje so se včeraj popoldne že potili v Lescah, kjer bodo opravili tudi večino treningov pred petkovim poletom proti Švici.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano