V Rio je odpotoval tudi Fabčič

Dva dni po odhodu glavnine slovenske paraolimpijske reprezentance, ki bo od 7. do 18. septembra tekmovala na največjem tekmovanju za športnike invalide v Riu de Janeiru, je včeraj v Brazilijo odpotoval še zadnji član slovenske ekipe, kajakaš Dejan Fabčič.

Dejan Fabčič Foto: Nace Novak
Dejan Fabčič Foto: Nace Novak

LJUBLJANA >Slovenija ima na letošnjih paraolimpijskih igrah osemčlansko zastopstvo. Tekmovali bodo plavalec Darko Đurić, strelci Veselka Pevec, Damjan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek, Franc Pinter, kolesar Primož Jeralič, maratonec Sandi Novak ter kajakaš Dejan Fabčič. Prva sedmerica je z večino trenerjev in spremljevalcev na prizorišče iger odpotovala v sredo, Fabčič pa včeraj. 38-letnika iz Podnanosa nastop čaka ob koncu iger. 14. septembra bo nastopil v kajaku na mirnih vodah na razdalji 200 metrov.

“Zelo sem srečen. Do zadnjega sem treniral, v miru sem 'spakiral' in se poslovil od družine. Dobro smo vadili, imel sem kakovostne priprave. Čutim, da sem dobro pripravljen. Take občutke sem imel tudi pred igrami v Pekingu,” je ob odhodu dejal Dejan Fabčič. “Ne napovedujem medalje ali vrhunskega rezultata, a se bom potrudil po najboljših močeh,” je še dodal pred vstopom na letalo. S Fabčičem je v Rio odpotovala tudi njegova trenerka Nina Mozetič, ki je bila kot aktivna tekmovalka trikrat korak do preboja na igre, a ji ni uspelo. “Dejan bo dal vse od sebe. Za kaj bo to dovolj, pa ni odvisno le od njega,” je dodala trenerka, ki bo skušala z Dejanom do nastopa ohraniti dobro formo. V prvih dneh v Riu bosta imela največ dela s čolnom. Enako plovilo, kot ga uporablja v Evropi, Fabčiča že čaka tudi v Južni Ameriki. SA


Najbolj brano