V Novi Gorici tudi nogometni praznik

Nogometni obračuni Gorice in Maribora so v športni park vselej privabili lepo število gledalcev. Ne gre dvomiti, da bo kljub muhastemu vremenu tako tudi v nedeljo, ko bosta tekmeca sklenila prvo četrtino prvenstva.

Nogometaši Gorice se nadejajo, da  bodo tudi v nedeljo proti 
Mariborčanom imeli razlog za veselje. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice se nadejajo, da bodo tudi v nedeljo proti Mariborčanom imeli razlog za veselje. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na Primorskem bo ligaški konec tedna nasploh v znamenju dvobojev z Mariborčani. Derbi 9. kroga prve slovenske nogometne lige se bo začel v nedeljo ob 18. uri. Rokometnim privržencem v koprski Bonifiki pa se bo uro kasneje predstavila domača ekipa z novim trenerjem Veselinom Vujovićem. Dvoboj 2. kroga z Mariborčani bo dobrodošel test tekmovalnih ambicij obeh ekip.

Na Goriškem bo seveda v ospredju nogomet. Tudi dvoboj z Mariborčani bo na neki način umeščen v dogajanje ob 70-letnici Nove Gorice. Kaj boljšega bi si nogometni pristaši lahko zaželeli kot obisk ekipe, ki je sinoči odigrala svojo uvodno letošnjo tekmo v skupinskem delu elitne lige prvakov. Štajerska pozornost je bila med tednom torej posvečena ruskim tekmecem, a že od danes bo misli trenerskega štaba zasedel dvoboj z Gorico. Mariborčani, ki imajo na lestvici dve točki manj od vodilne Olimpije, si ne smejo privoščiti občutnejšega zaostanka, če želijo ubraniti državni naslov. V Novi Gorici so se, denimo, opekli že v uvodnem delu pretekle sezone. Zmagoviti zadetek je dosegel žal poškodovani Miran Burgić, ki pa so ga soigralci dobro nadomestili.

Novogoričani so v naletu. V prvenstvu so nanizali štiri zmage. Na drugi strani pa Mariborčani v dosedanjih osmih prvoligaških tekmah še niso okusili poraza. Enega od obeh nizov bo torej v nedeljo konec. Lepo bi seveda bilo, če bi gostitelji 70 let kluba obeležili z odmevno zmago. ASO


Najbolj brano