V Mirnu potres, na igrišču brez pretresa

Na dvoboju Adrie in Ajdovščine Škou sta mreži mirovali, zato pa so se nekaj ur po zaključku tekme zatresla tla v Mirnu. Na igrišču pri Štantu se ni zgodilo nič pretresljivega. Razplet brez zadetkov je bil sprejemljiv za oba sobotna tekmeca, ki ju na lestvici še naprej loči 13 točk.

Na dvoboju Mirencev (v zelenih dresih) in Ajdovcev ni 
manjkalo čvrstih dvobojev.   Foto: Leo Caharija
Na dvoboju Mirencev (v zelenih dresih) in Ajdovcev ni manjkalo čvrstih dvobojev.  Foto: Leo Caharija

MIREN > Razlika na sicer zahtevni igralni površini in v vetrovnem vremenu ni prišla do izraza. Tekma je bila enakovredna, tehtnico pa bi na eno ali drugo stran bržkone nagnil zadetek, ki pa ga ne prav številni privrženci obeh ekip niso dočakali. Nasploh pa obračun nadzorovanega tveganja za gledalce ni bil posebej privlačen. Poskusov oziroma prometa v obe smeri ni manjkalo, izkupiček pa je bil pičel. Napake vso se vrstile, pri čemer jih ne eni ne drugi niso znali obrniti sebi v prid. Je pa res, da je bilo takšen razvoj dogodkov moč pričakovati.

Še neporaženi Ajdovci so potrdili sloves čvrste in tekmovalne ekipe, ki nasprotniku ne dopušča veliko priložnosti. Ne nazadnje so v dosedanjem delu prvenstva prejeli najmanj golov, v Mirnu pa so še četrtič zapored ohranili mrežo nedotaknjeno. Resda jim tako kot pred tednom dni proti Izoli tudi v soboto ni uspelo zatresti mreže tekmeca, ki pa ga je težko premagati, še posebej v zadnjem obdobju. Mirenci so v enajsti tekmi vknjižili šesti remi, petega zaporednega. Kljub skromnemu točkovnemu izkupičku so upravičili sloves ekipe, ki dejavno zasleduje pozitiven izid. Igrivih kombinacij do kazenskega prostora gostov ni manjkalo, a je izostala napadalna udarnost bodisi v obliki ostre podaje ali pa učinkovitega zaključka.

Adria Miren : Ajdovščina Škou 0:0
MIREN > Igrišče pri Štantu, gledalcev 80, sodnik Lazić (Ljubljana) 6.
Adria Miren: Stergulc 6,5, Žigon 6 (od 54. Ma. Humar 6), Furlan 6,5, Baša 6,5, Gomboc 6,5, Devetak 6, Kuraj 6,5, Batič 6,5, Božič 6,5, Godnič 6, Žibernik 6 (od 74. Zovatto -). Trener: Borivoje Lučić.
Ajdovščina Škou: Brecelj 6,5, Žgur 6,5, Lazarević 6,5, Bajc 6, Berginc 6 (od 78. Zornik -), Petrovčič 6 (od 52. K. Jerkič 6), Simčič 6, Stibilj 6,5, A. Krapež 6,5, Vidmar 6,5, Tomažič 6. Trener: Jan Vidic.
Rumeni kartoni - Kuraj, Devetak; A. Krapež, Stibilj, Lazarević, Vidmar.

V ajdovski zasedbi, kjer je zaradi kartonov manjkal Borut Smajila, tokrat razpoloženih mož ni bilo ravno v izobilju. Gostje so pogrešali predvsem kakšen posamični preblisk, ki bi ga kmalu dočakali v 76. minuti, ko se je domači vratar Kris Stergulc izkazal ob strelu Đoše Lazarevića. Dobrih pet minut prej pa se je po prekinitvi iz neposredne bližine ponudila priložnost tudi Mihi Devetaku, a je bil ajdovski čuvaj mreže Matevž Brecelj na mestu. Sicer pa vratarja nista imela veliko dela, prave strele na gol bi lahko našteli na prste ene roke.

“Težka tekma na težkem igrišču. Bojevitosti ni manjkalo. Gledalci niso ravno uživali. Kdor bi zadel, bi verjetno tudi slavil. Izid pa je navsezadnje pravičen. Takšnih tekem bo v nadaljevanju prvenstva še precej,” je povedal ajdovski trener Jan Vidic. Borivoje Lučić, ki vodi Mirence, pa pogreša udarnega napadalca: “Neodločen izid z vodilno ekipo prvenstva ni neuspeh, ostaja pa nekaj grenkega priokusa. Bili smo boljši in si ustvarili več priložnosti, žal pa jih nismo izkoristili. Že nekaj tekem imamo težave z realizacijo. Če bi to popravili, bi se lahko vključili tudi v boj za vrh lestvice.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano