V Luzernu dve zadnji mesti

Z nastopoma na svetovnem pokalu v Luzernu sta opravili še zadnji slovenski posadki. V velikem finalu je nastopil Izolan Rajko Hrvat in osvojil šesto mesto, v finalu B pa je bil šesti tudi dvojni četverec z Gregorjem Domanjkom, Jernejem Markovcem, Matejem Rojcem in Gašperjem Fistravcem, ki je na koncu zasedel skupno 12. mesto.

Rajko Hrvat Foto: STA
Rajko Hrvat Foto: STA

LUZERN > Na tekmi je bolje kazalo Rajku Hrvatu, ki je bil še na zadnjem merjenju vmesnega časa na drugem mestu, na koncu pav zadnjih 250 metrih ni zdržal ostrega finiša tekmecev. Zmagal je Švicar Michael Schmid pred Francozom Damienom Piquerasom in Nemcem Danielom Lawitzkejem.

“Do zadnjega dela tekme sem bil še v boju za medalje, vendar mi je v finišu povsem pobralo moči. Boril sem se kolikor je bilo mogoče, a več kot šesto mesto tokrat ni šlo. Sicer sem prezadovoljen s prvo uvrstitvijo v finale, še posebej v Luzernu, ki je še prav posebna proga. Zdaj se je treba spočiti za čim boljše nastop na SP v Amsterdamu,” je bil s prvim finalom na svetovnih pokalih zadovoljen Hrvat.

Slovenski dvojni četverec je vseskozi veslal na šestem mestu, v malem finalu so zmagali Italijani. “Na današnji tekmi se nismo uspeli vključiti že od začetka. Ostali so bili močnejši od nas, česar glede na kvalifikacije nismo pričakovali. Po prvem nastopu smo računali celo s finalom A, danes pa nismo bili v igri niti za visoka mesto v finalu B. Dobro je samo to, da razlika do vodilnih ni bila velika. Vzroke moramo še analizirati, nastavek je po moje dober, saj smo uspeli prikazati eno kvalitetno tekmo. Nihanje zna biti posledica tega, da prav veliko skupnih treningov še nimamo za sabo. Upam, da je samo to, saj je to seveda najlažje možno odpraviti,” je po tekmi povedal Matej Rojec.

Prav veliko razlogov za veselje tokrat ni imel niti selektor Miloš Janša: “Po samem startu tega Luzerna je kazalo bolje, celo na dve uvrstitvi v finale A. Lahki skifist je to realiziral in tam tudi dobro odveslal, medtem ko dvojnemu četvercu to ni uspelo. Pri njem je bilo po predtekmi realno pričakovati A finale, vendar pa se je v polfinalu in potem v B finalu pokazala ranljivost, ki je neka kombinacija utrujenosti in posledica neusklajenosti ter obratno. Glede na lani, ko so nastopili na SP, se je tu očitno nekaj zgodilo, res pa tudi časa za usklajevanje nismo imeli veliko. Če bi finale B končali pri vrhu ali z majhnim zaostankom, bi bil zadovoljen, tako pa ne morem biti. Dvojec je ostal v rangu evropskega prvenstva, s tem da je bilo tu več konkurence. Računal sem na več, vendar žal ni bilo napredka.”

STA


Najbolj brano