V Kopru bodo drevi odprli 23. rokometni festival Eurofest

V Kopru se že čuti utrip enega največjih rokometnih festivalov na svetu - 23. Eurofesta. Včeraj je v mesto že prispela večina od sodelujočih 152 ekip iz 18 držav, ki se bodo drevi sprehodile v slikoviti otvoritveni povorki.

Osrednje igrišče v Kopru bo imelo novo podlago, saj je bila 
stara že dotrajana po vseh letih, ko so jo mladi rokometaši 
“gulili”  v Izoli na Lonki (na fotografiji). Foto: Uroš Pihner
Osrednje igrišče v Kopru bo imelo novo podlago, saj je bila stara že dotrajana po vseh letih, ko so jo mladi rokometaši “gulili” v Izoli na Lonki (na fotografiji). Foto: Uroš Pihner

KOPER > Organizatorji so našteli več kot 3000 udeležencev, ki se jim bodo v prihodnjih dneh priključili tudi številni obiskovalci prireditve. Že od ponedeljka je zaprto parkirišče na Ukmarjevem trgu, kjer vodja tekmovanja Senad Imanović skupaj s sodelavci in prostovoljci pripravlja osrednje igrišče in prizorišče najpomembnejših zabavnih dogodkov. Igrišče bo imelo novo podlago, saj je bila stara že dotrajana po vseh letih, ko so jo mladi rokometaši “gulili” v Izoli na Lonki.

Ekipe so se že včeraj prvič zbrale na osrednjem prizorišču, saj je bil na sporedu spoznavni večer. Danes pa se bodo mladi športniki že podali na rokometna igrišča in se od jutranjih ur merili v predtekmovalnih skupinah. Udeleženci so nastanjeni v neposredni bližini igrišč, tako da bodo imeli le nekaj korakov do tekmovališč na Bonifiki. Najmlajši pa bodo mini rokomet igrali v telovadnici OŠ Dušana Bordona v Semedeli.

Danes zvečer bo v mestu potekal otvoritveni mimohod vseh ekip, in sicer od Titovega trga po Čevljarski ulici, prek Gortanovega in Staničevega trga do Pristaniške ulice in Ukmarjevega trga. V povorki, ki bo potekala od 20.30 do 22. ure, se bodo ekipam pridružile različne folklorne skupine, ki bodo popestrile dogajanje. Najbolj duhovita in zabavna ekipa ter tista z največjo zastavo bosta nagrajeni.

Med vikendom bo na Pristaniški ulici odprta Eurofestova tržnica, organizirani pa bodo tudi kulinarični večeri. Zadnji bo v nedeljo, 5. julija, ko bodo testenine z morskimi sadeži, ki jih bodo skuhali v ogromnem loncu, naprodaj v dobrodelne namene.

Jutrišnji večer bo zaznamovala zabava z Mambo Kingsi, nedeljski pa karaoke. Za vročico sobotne noči pa bo poskrbela najbolj množična večerna prireditev - izbor mis in mistra Eurofesta.

V ponedeljek bo sledila še razglasitev najboljših ekip.

TA


Najbolj brano