V Koper sta prišla Nenezić in Lukanović

Slovenski nogometni prvoligaš Koper je predstavil imeni dveh novincev za spomladanski del sezone. Na Bonifiko se je po dveh letih in pol vrnil vratar Igor Nenezić, napad je okrepil Darko Lukanović, ki ima bosansko-hercegovski in švedski potni list. Celjani so prekinili pogodbo s hrvaškim krilnim napadalcem Marinom Glavašem.

Slovenski nogometni prvoligaš Koper ima v spomladanskem 
delu sezone dva novinca.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Slovenski nogometni prvoligaš Koper ima v spomladanskem delu sezone dva novinca.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Igor Nenezić bo mrežo primorskega prvoligaša branil do konca sezone. Vratar je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral že 153 nastopov, od tega 70 v koprskem golu, pred selitvijo v Koper pa je Gorenjec branil tudi mrežo kranjskega Triglava in ajdovskega Primorja. 32-letni vratar je Koper zapustil leta 2014, ko se je za dve leti odpravil v Iran.

Koprčanom se je po podpisu enoletnega dogovora pridružil tudi Darko Lukanović. Gre za 32-letnega napadalca, ki ima poleg bosansko-hercegovskega tudi švedski potni list. Robustni napadalec je kariero pričel prav na Švedskem, kasneje pa je igral tudi v Belgiji, Španiji, Romuniji, Vietnamu in nazadnje še v Grčiji.

Od celjskega kluba se poslavlja krilni napadalec Marin Glavaš, vodstvo se je z njim dogovorilo za prekinitev pogodbe. 24-letnik se je Celju pridružil pred začetkom letošnje sezone, v rumeno-modrem dresu je odigral 11 prvenstvenih in eno pokalno tekmo. Za grofe je dosegel dva zadetka, po enega v vsakem tekmovanju.

STA


Najbolj brano