V Kitzbühlu zmagal Dominik Paris

Italijan Dominik Paris je osvojil prestižno zmago na smuku v Kitzbühlu. Drugo in tretje mesto na najzahtevnejšem smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev je pripadlo Francozoma; Valentin Giraud Moine je zastal 21 stotink, Johan Clarey 33 stotink sekunde. Četrto mesto je osvojil Italijan Peter Fill. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline 27.

Dominik Paris Foto: Facebook/Dominik Paris
Dominik Paris Foto: Facebook/Dominik Paris

KITZBÜHEL > Dominik Paris je še drugič v karieri osvojil najbolj zahtevno smukaško preizkušnjo na 3312 metrov dolgi brutalni progi Streif, ko smukači od starta do cilja premagajo kar 860 metrov višinske razlike s skoki, dolgimi tudi več kot 50 metrov.

Paris je vpisal četrto smukaško zmago za Italijo v Kitzbühlu. Peter Fill je slavil lani, Paris je bil najboljši tudi leta 2013, prvi Italijan s prestižno zmago pa je bil Kristian Ghedina leta 1988.

Množica navijačev v ciljni areni, med katerimi je za domače matadorje navijal tudi sam filmski mišičnjak, ki je med drugim upodobil Terminatorja, zdaj 69-letni Arnold Schwarzenegger, je ostala nekoliko prikrajšana. Avstrijci niso bili povsem v ospredju. Najboljša Avstrijca sta bila na osmem in devetem mestu Matthias Mayer in Hannes Reichelt. Mayer je zmagal v petek na superveleslalomu, v nedeljo bo na sporedu še slalom.

Na startu so bili štirje Slovenci. Edine slovenske točke na Streifu je tako kot v petek z 22. mestom na superveleslalomu osvojil Boštjan Kline, ki je bil ob prihodu v cilj z zaostankom 1,91 sekunde deveti, nato pa je izgubil 18 mest in ostal brez odmevnejšega dosežka. Klinetova najboljša smukaška uvrstitev v Kitbühlu ostaja lansko 23. mesto.

Rok Perko (+2,05) je za sedem stotink sekunde na 33. mestu zgrešil trideseterico, Martin Čater (+2,40) in Klemen Kosi (+2,67) sta pristala na 39. in 41. mestu. Andrej Šporn, ki se je pred sedmimi leti z drugim mestom kot edini Slovenec doslej zavihtel na stopničke na smukih s Petelinjega grebena, je zaradi udarca v koleno, posledici padca na treningu, izpustil tekmo.

Zadnja moška smukaška postaja pred svetovnim prvenstvom v St. Moritzu bo konec prihodnjega tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, kjer bodo v petek najprej izpeljali odpadli smuk iz Wengna, v soboto pa bo sledil še en smuk, na katerem je lani zablestel Mariborčan Kline z drugim mestom. Po SP sledi Kvitfjell z dvema smukoma, vključno z odpadlim iz Lake Louisa, ter nato finale sezone v Aspnu.

STA


Najbolj brano