V KK Portorož uradno tudi Močnik in Podboj, Modrić pred vrati

Tri tedne pred začetkom nove prvoligaške sezone je v taboru košarkarskega kluba Portorož prišlo do novih sprememb. Dres ladjarjev bosta v novi sezoni nosila Jure Močnik in Tomaž Podboj, Istro pa sta zapustila Žan Kosič in Žiga Fifolt.

Tomaž Podboj (z žogo) se vrača v portoroški dres. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tomaž Podboj (z žogo) se vrača v portoroški dres. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Zadnje pripravljalne tekme proti Škrljevu (79:88), Udinam (62:66) in Triglavu (69:74) so strokovnemu štabu portoroškega prvoligaša razkrile, da moštvo za enakovreden boj s tekmeci nujno potrebuje izkušnje. Zato je vodstvo kluba po sklenjenem dogovoru z Vjekom Petrovićem v svoje vrste zvabilo še Jureta Močnika in Tomaža Podboja, ki sta v preteklosti že branila barve Portoroža.

Slednji se sicer na treningih v lucijski športni dvorani poti že dva tedna, dres Portoroža pa bo oblekel ponovno po letu 2010, ko je klub tekmoval v drugi ligi. 29-letni Postojnčan je lani igral za ljubljanskega drugoligaša Parklji in blestel s povprečjem 20 točk in 5,8 skoka na tekmo. V začetku poletja se je odločil za selitev v enega od avstrijskih nižjeligašev, kjer pa ni bil najbolj zadovoljen s ponujenim.

Leto starejši Močnik je v lanski sezoni solidno opravljal vlogo prvega organizatorja igre in bil s povprečjem 9,7 točke, 5 podaj in 3,4 skoka na tekmo med najbolj zaslužnimi za vnovičen preboj med najboljšo osmerico v državi. Tudi v novi sezoni si bo igralno minutažo bržkone delil z obetavnim Janom Barbaričem. “Ob številnih mladih košarkarjih smo potrebovali nekaj izkušenih mož. Vemo, da nas v novi sezoni čaka izjemno težko delo, zato rabimo dolgo klop,” je pojasnil trener Konstantin Subotić, ki je pred dnevi s klubom podpisal novo triletno pogodbo.

Na treningih se je v ponedeljek pojavil še en košarkar iz lanske sezone, Stipe Modrić, ki si ga Subotić ravno tako želi v svojem moštvu tudi v novi sezoni. Sporazumno sta pogodbo s Portorožem prekinila mlada Žan Kosič in Žiga Fifolt.

SM


Najbolj brano