V Izoli je kickboxerje treniral tudi Dejan Zavec

Na četrtem kampu kickboxing zveze je do ponedeljka treniralo več kot sto ljubiteljev te atraktivne športne panoge vseh generacij iz Slovenije in tujine.

IZOLA > Prisotni so bili tudi člani slovenske reprezentance. Treninge v športni dvorani OŠ Livade so tudi letos vodili priznani domači in tuji trenerji, ki so poskrbeli za vse discipline kickboxinga. Italijanska strokovnjaka Emanuele Bozzolani in Gregorio Di Leo sta vodila treninge discipline point-fight- Disciplini light-contact in full-contact sta bili v domeni Tomaža Barade, medtem ko je za discipline kick-light, low-kick in K-1 poskrbel Andrej Sande. “Posebej smo zadovoljni, ker smo spet sodelovali z Dejanom Zavcem, ki je prisotnim delili svoje bogato boksarsko znanje in naše borce in borke izpopolnjeval v ročnih tehnikah. Tekmovalni vidik kickboxinga pa smo zaokrožili še s predavanjem vrhunskega športnega psihologa Marka Tuška,” je povedal predsednik KBZS in vodja kampa Vladimir Sitar.

Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin. Point fight, light contact, kick light in musical forms se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), full contact, low kick in K-1r pa v ringu.

“Kickboxing se hitro razvija, za ohranjanje kontinuitete dobrih rezultatov pa je pomembno sodelovanje z največjimi trenerskimi imeni, ki lahko našim v tekmovalcem pomagajo z novimi znanji,” je pojasnil selektor Slovenije Bojan Korošec. Sicer je kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin. Point fight, light contact, kick light in musical forms se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), full contact, low kick in K-1r pa v ringu.

RN


Najbolj brano