V Istri zadovoljni, v Kobjeglavi zaskrbljeni

Razplet prvega dela sezone v balinarski superligi je razveselil navijače obeh istrskih ekip, več razlogov za nezadovoljstvo pa imajo predvsem pri aktualnih podprvakih iz Kobjeglave.

Grega Moličnik  je skupaj s soigralci Luke Koper na prvem 
mestu superlige. Foto: Simon Maljevac
Grega Moličnik je skupaj s soigralci Luke Koper na prvem mestu superlige. Foto: Simon Maljevac

KOPER > Z izkupičkom šestih zmag in enim remijem v uvodnih sedmih prvenstvenih krogih so se balinarji Luke Koper na praznični premor odpravili kot vodilno moštvo superlige, česar niti sami niso pričakovali. “Na začetku prvenstva nihče od nas ni računal na tak izkupiček. Trenutno zasedamo prvo mesto, drugi del prvenstva pa bo za nas še težji. Še vedno računamo na uvrstitev, ki prinaša igranje na zaključnem turnirju najboljše četverice,” je dosedanje dogajanje v elitnem rangu slovenskega balinanja pokomentiral eden izmed najbolj izkušenih članov koprske zasedbe Toni Trobec. Skupaj z Dmitrom Vujanićem in Grego Moličnikom je tudi prispeval največji delež k bogati jesenski beri.

Koprčanom trenutno za vrat najbolj dihajo Škofjeločani, ki jih je okrepil Uroš Vehar, v boju za drugo mesto pa ostajajo Portorožani, ki se lahko z Lokateksom Trato točkovno izenačijo z zmago na prestavljeni tekmi proti Skali. “V drugem delu prvenstva imamo nekoliko lažji razpored in upam, da ga bomo izkoristili ter se prebili v končnico,” je pojasnil član Antene Robert Kontič.

Zadovoljni novinci

Z izkupičkom petih točk v sedmih tekmah so lahko zadovoljni tudi novinci v ligi iz Šempetra, ki so na nekaterih tekmah iz rok prelahko izpustili bogatejši izplen, v spodnjem delu lestvice pa sta ob zadnjeuvrščeni Košani, ki je za zdaj prikazala preveč nihanj, obe ekipi s Krasa. Vodja sežanske Skale Jure Rijavec upa na boljše nadaljevanje: “Prvenstvo smo slabo odprli, nato pa je sledila zmaga v sosedskem derbiju proti Hrastu. Predvsem smo si zapomnili boleč poraz proti Košani. Naš trenutni izkupiček je v skladu s pričakovanji, zelo pomembna pa bo tekma proti Anteni v domači dvorani.” V taboru kobjeglavskega Hrasta med pettedenskim premorom ne bodo sedeli križem rok, temveč bodo po besedah trenerja in igralca Valterja Švare skušali svojo zasedbo še okrepiti: “Prvi del sezone lahko ocenim kot katastrofalen. Med premorom bomo skušali najti vzroke za slabe predstave. Na domačem igrišču smo nasprotnikom podarili kar nekaj točk, kar je še stopnjevalo krizo. V prestopnem roku bomo skušali zasedbo okrepiti z vsaj enim igralcem. Še vedno ciljamo na mesto med prvo četverico, s čimer bi izpolnili cilj, ki smo si ga zastavili pred pričetkom sezone.”

Vujanić prispeval največ točk

V prvem delu sezone so se z nabiranjem točk najbolj izkazali člani Luke Koper, še posebej Dimtar Vujanić, ki je bil izjemno uspešen v obeh tekaških disciplinah. Na razpredelnici uspešnosti zaseda prvo mesto. Tretji je njegov klubski soigralec Gregor Moličnik, med deseterico pa je tudi balinar Hrasta Marko Švara ter član portoroške Antene Nikola Đorđević. V taboru Agrochem Šempetra sta bila najbolj zanesljiva Mitja Petrič in Igor Jakopič, pri Košani je največ točk prispeval izkušeni Ivan Urh, medtem ko sta za Skalo največ točk prispevala Gordan Ozbič in Simon Požar. V klasičnih igrah, igrah dvojic v krog in natančnem zbijanju so pričakovano prevladovali balinarji Lokateksa Trate, v igri v krog so bili najuspešnejši Koprčani, v štafeti je prevladoval Hrast, v hitrostnem zbijanju pa člani šempetrskega Agrochema.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano