V Halozah proti spremembam

Danes bodo spet oživele domače zelenice. 14. krog prve slovenske nogometne lige bosta odprla Zavrč in Gorica.

Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) so dobro opravili 
generalko z italijanskim prvoligašem Carpijem pred nadaljevanjem domače ligaške sezone.  Foto: Jure Batagelj
Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) so dobro opravili generalko z italijanskim prvoligašem Carpijem pred nadaljevanjem domače ligaške sezone.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Haloški gostitelji so, navkljub krajšemu obdobju na prvoligaški sceni, kjer so prisotni šele tretjo sezono, že nekajkrat premagali vse najboljše slovenske klube, od Olimpije prek Domžal in Kopra do Maribora. Manjka jim le novogoriški skalp. Na devetih medsebojnih obračunih je Zavrč iztržil le remija v pretekli sezoni. Na preostalih sedmih tekmah so slavili Novogoričani, ki so dobili tudi prvi medsebojni dvoboj v letošnjem prvenstvu. V 5. krogu so v športnem parku dosegli celo najvišjo zmago (3:0) v tej ligaški sezoni. Rezultat je bil varljiv oziroma bi bil po videnem v prvem polčasu, ko je gostitelje s svojimi obrambami reševal vratar Grega Sorčan, kaj lahko obraten.

Zato pa sta z zasuki postregla naslednja dva meseca. Zlasti v Zavrču, kjer pa so jih že vajeni. Po ničli v Celju v 6. krogu se je moral posloviti hrvaški trener Ivica Solomun. Nasledil ga je Srb Slavko Matić, ki je nanizal sedem tekem brez poraza, preden je sprejel ponudbo iz Kopra.

Prvi mož završkega prvoligaša Miran Vuk je še enkrat zaupal vodenje ekipe tujemu trenerju, kar ob dosedanjih potezah niti ni presenetljivo. Je pa presenečenje, da je ob trenerskih favoritih iz bivše Jugoslavije na klop sedel Avstrijec Peter Pacult, ki ima za sabo pestro igralsko kariero, precej uspešnih epizod pa je nanizal že tudi na klopi. Kaj pomeni trenerska sprememba v vrstah tekmecev za Novogoričane, ki so se soočili s podobnim položajem septembra, ob prvem prvenstvenem premoru? Maribor je ravno pred gostovanjem v Novi Gorici zamenjal trenerja in nato slavil s 4:1. Sledili sta še dve goriški ničli (Olimpija, Rudar), z zmago proti Krki in remijem proti Celjanom pa so izbranci Mirana Srebrniča ohranili drugo mesto. Za ovratnik jim s tremi točkami zaostanka dihajo tri ekipe, med katerimi je Zavrč, ki se mu bodo Novogoričani zoperstavili brez kaznovanega kapetana Alena Jogana. Bo pa zato v moštvu povratnik Goran Cvijanović, ki utegne zaigrati že od prve minute. Včeraj sta z ekipo prvi trening opravila tudi mlada reprezentanta Sorčan in Amel Džuzdanović.

“Zadovoljen sem z opravljenim v tem prvenstvenem premoru. Današnji tekmec je zahteven, o tem smo se prepričali že na prvem letošnjem medsebojnem dvoboju in tudi na podlagi posnetkov. Trenerske menjave vselej sprožijo nekaj učinkov, a na to se ne oziramo preveč, niti na rezultatske serije,” je povedal Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano