V Domžale z odlično popotnico

Prepričljiva sobotna zmaga proti Hopsom je Portorožane napolnila z dodatno samozavestjo, dobro strelsko formo pa bodo skušali unovčiti tudi drevi v Domžalah.

Jan Barbarič, najkoristnejši igralec minulega kroga prve 
SKL. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Barbarič, najkoristnejši igralec minulega kroga prve SKL. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Navdahnjeni Portorožani so v soboto zvečer v domači dvorani v Luciji do vrha napolnili koš gostov iz Polzele in podrli kar nekaj strelskih rekordov. Za odlično predstavo je bil z nazivom najkoristnejšega igralca kroga nagrajen mladi branilec Jan Barbarič, ki je dvoboj sklenil z 18 točkami, devetimi skoki, šestimi podajami in tremi pridobljenimi žogami. Mesto v najboljši peterki šestega kroga prve SKL pa sta si priborila tudi njegova soigralca Vjeko Petrović in Jure Besedič.

Že drevi ob 20. uri čaka ladjarje nova prvenstvena preizkušnja pri novincih v prvoligaški druščini iz Domžal, ki so ravno v soboto zabeležili zgodovinsko zmago na gostovanju pri Elektri. “Lastovka je z zmago v Šoštanju prebila led in bo zdaj še bolj nevarna. Gre za izkušeno ekipo, proti kateri se odločno podajamo v lov na novo zmago, čeprav nas zagotovo čaka zelo težko delo,” je pred potjo v predmestje prestolnice dejal portoroški trener Konstantin Subotić. V pripravah na tekmo je veliko pozornosti namenil zunanji vrsti Lastovke. V soboto se je z 28 točkami izkazal branilec Dragan Pušić, 21 jih je dodal krilni košarkar Mensud Julević, hitro pa se je v moštvo vklopil tudi črnogorski branilec Milorad Šutulović.

Ladjarje je sicer v zadnjih dneh precej razjezila samovolja vodstva ligaškega tekmovanja, ki ob že tako nelogično sestavljenem razporedu tekme določenih klubov prestavlja zaradi “višjih” interesov ter tako postavlja regularnost prvenstva pod velik vprašaj. O “kavbojsko” sestavljenem razporedu tekmovanja priča tudi podatek, da bodo Portorožani po današnji tekmi v dvorani komunalnega centra v Domžalah naslednji prvenstveni dvoboj odigrali šele 19. decembra v Šoštanju. Nato jih čaka še en dolg premor do 9. januarja in dvoboja z Zlatorogom v Laškem. Domačim navijačem se bodo naslednjič predstavili šele 23. januarja, ko bo v Luciji gostoval Šenčur. SM


Najbolj brano