V Dolomitih brusili formo

Minuli vikend so košarkarji Portoroža preživeli v italijanskih Dolomitih, kjer so proti prvoligašu iz Benetk odigrali tudi pripravljalno tekmo in visoko izgubili. Umana Reyer Venezia : Portorož 102:61 (33:17, 26:15, 23:12, 20:17).

Portoroški košarkarji v Dolomitih
Portoroški košarkarji v Dolomitih 

PORTOROŽ > Povabilo bogatega italijanskega prvoligaša Umana Reyer Venezie, ki se trenutno nahaja na pripravah v Dolomitih, je za Portorožane prišlo kot naročeno. Ob pomanjkanju finačnih sredstev se namreč ladjarji letos niso odpravili na priprave, zdaj pa so to vsaj malce nadoknadili z dvodnevnim obiskom Allegheja.

Umana Reyer: Perić 20, Goss 15, Antelli 2, Tonut 13, Green 7, Ruzzier, Bramos 8, Owens 21, Ress 2, Ortner 2, Viggiano 12. Trener: Carlo Recalcati. Portorož: Kosič, Barbarič 15, Vuković 7, Hodzić 13, Borse 4, Brodnik 9, Katonar, Kozlica 1, Besedić, Trampuš 2, Fifolt 4, Karavdić 6. Trener: Konstantin Subotić.

Opravili so nekaj treningov ter v soboto odigrali pripravljalno tekmo, ki si jo je v živo ogledal tudi župan Allegheja Giorgo Orsoni v družbi številnih klubskih sponzorjev. Zasedba slovitega italijanskega stratega Carla Recalcatija, v kateri med drugim lahko najdemo bivšega hrvaškega reprezentanta Hrvoja Perića, Italijana Tomasa Ressa ter kakovostne Američane Phila Gossa, Josha Owensa, Mikea Greena, je bila pričakovano premočan tekmec in slavila s 102:61.

Zdesetkani Portorožani so zaigrali brez pomoči poškodovanega prvega centra Jureta Besediča in obolelega branilca Žana Kosiča, na pot v Italijo pa se je odpravilo tudi nekaj igralcev na preizkušnji, med katerimi je bil tudi Jaka Brodnik. “Izkušnja je bila vsekakor dobrodošla. Domačini so poskrbeli za odlično organizacijo, mi pa smo poleg treningov odigrali tekmo proti izjemno močnemu tekmecu, ki je v primerjavi z nami trenutno v nekem drugem košarkarskem svetu. Kljub vsemu sem zadovoljen, saj so fantje držali ritem do konca dvoboja, obenem pa smo gostovanje v Italiji izkoristili tudi za krepitev vezi znotraj moštva,” je po vrnitvi domov povedal portoroški strateg Konstantin Subotić. Nadeja se, da bo v prihodnjih dneh vendarle lahko zaokroži kadrovanje in s popolno ekipo krenil v zadnji del priprav na novo sezono.

SM


Najbolj brano