V Cerknem kar 19 ekip

Po krajšem premoru se na Primorskem spet vrstijo turnirju v malem nogometu. V minulih dneh so se moštva merila v Ajdovščini, Avčah, na Livku in v Cerknem, konec tedna pa bodo še trije turnirji.

Utrinek iz   Avč, s tekme med Deponjo (modri) in Levpo.

 Foto: Igor Mušič
Utrinek iz Avč, s tekme med Deponjo (modri) in Levpo.  Foto: Igor Mušič

CERKNO > Največ ekip, kar 19 - je privabil turnir Cmak v Cerknem. Na njem so serijo letošnjih turnirskih zmag še podaljšali fantje primorske ekipe As Balan, ki so bili v finalu boljši od ljubljanskih Plavih. V boju za tretje mesto je bila ekipa Alef boljša od Gostilne Jurca.

Na Livku, kjer so igrali na travi, so imeli med 18 klubi tudi goste iz bližnje Italije. Pričakovano je slavila Picerija Soča iz Kobarida, ki je imela v svojih vrstah tudi najboljšega igralca - starega znanca prvoligaških igrišč Boruta Ručno. Drugo mesto je osvojila zamejska ekipa Scrotovie, tretje so bile Smreke iz Bovca (iz te ekipe je bil izbran tudi najboljši vratar Deni Krivec) četrta pa Okrepčevalnica Tolmin.

V Ajdovščini so priredili prvi turnir trojk na Livadi. Kljub pasji vročini se je zbralo dvanajst ekip, med katerimi je bilo najboljše moštvo Brazil, ki je v finalu premagalo Zaviralce. V boju za tretje mesto je bila Picerija Fontana boljša od Kavarne Ave.

Na turnirju trojk v Avčah se je pomerilo osem ekip. Zmagalo je moštvo Doblarja, ki je v finalu z 2:0 odpravilo Kuks, v boju za tretje mesto pa je bila Deponja iz Bovca boljša od ekipe Caffe Libero.

V soboto se bo turnirsko dogajanje na asfaltu odvijalo v Dolah pri Idriji in v Kamnjah pri Ajdovščini, na travi pa v Trnovem ob Soči.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano