V Chievo in v Augsburg

Šempetrska nogometna reprezentanta bosta v novi sezoni zamenjala delodajalca.

Valter Birsa  Foto: Bleacherreport.Com
Valter Birsa  Foto: Bleacherreport.Com

AUGSBURG, MILANO > Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž je novi član nemškega prvoligaša Augsburga. 25-letnik, ki je nazadnje igral za nizozemski PSV Eindhoven, je z Augsburgom podpisal petletno pogodbo, ki se bo iztekla 30. junija 2019, so včeraj potrdili v klubu. Matavž je za PSV v 102 nastopih dosegel 44 golov, podrobnosti prestopa pa niso znane.

“Veselim se novega izziva v nemški ligi. Dobro, da sem zamudil le prve dni priprav. Zdaj bom lahko v miru spoznal svoje nove soigralce in novo okolje, da se bom čim prej lahko vključil v ekipo in bomo potem skupaj lahko krenili v novo sezono,” pa je za spletno stran kluba povedal Matavž, ki bo nosil dres s število 23.

Valter Birsa bo tudi v novi sezoni igral v serie A. Še ne 28-letni Šempetrc pa se seli v Verono, kjer bo kot posojen igralec Milana nosil dres Chieva, njegova soigralca pa bosta tudi slovenska nogometaša Boštjan Cesar in Dejan Lazarević. Vse strani naj bi že dosegle končni dogovor, potrditev pa lahko pričakujemo v ponedeljek. To bo za 65-kratnega slovenskega reprezentanta po Genovi, Torinu in Milanu četrti klub v Italiji. Z Apeninov prihajajo tudi vesti, da dosedanja pomembna člena Gorice ne bosta več nastopala za modro-bele. Luca Berardocco naj bi okrepil Crotone v italijanski Serie B, branilec Abel Gigli pa ima ponudbe iz druge angleške lige. STA, PM


Najbolj brano