Uživa v slačilnici z razgledom

Zadetek Davorja Škerjanca je pripomogel k presenetljivemu prvenstvenemu remiju Voždovca pri srbskemu gigantu Partizanu. Sobotna tekmeca bi se utegnila pomeriti tudi v finalu pokalnega tekmovanja.

Davor Škerjanc je z igranjem pri Voždovcu zelo zadovoljen.
Davor Škerjanc je z igranjem pri Voždovcu zelo zadovoljen. 

BEOGRAD > Po igranju na slovenskih prvoligaških zelenicah za sežanski Tabor, ajdovsko Primorje, ljubljansko Olimpijo in novomeško Krko se je Brkinec Davor Škerjanc julija 2013 odločil za selitev v tujino. Najprej je sezono 2013/14 odigral v dresu grškega drugoligaša Ethnikos Gazoros, zadnji dan lanskega avgusta pa je podpisal pogodbo z Voždovcem. V jesenskem delu prvenstva je za srbskega prvoligaša odigral enajst prvenstvenih in tri pokalne tekme, v postavi pa je bil tudi na sobotni tekmi uvodnega spomladanskega prvenstvenega kroga.

Na gostovanju pri vodilnemu Partizanu je enajstouvrščeni Voždovac tudi po zaslugi 29-letnega levokrilnega nogometaša prišel do zaslužene točke (3:3). Škerjanc je v 26. minuti iz bližine izenačil na 1:1, še pet minut pred koncem pa je njegova ekipa vodila s 3:2, a se je Partizan vendarle izvlekel in uspel priti do remija.

“Vedno je lepo igrati pred številčno publiko. To daje dodaten čar dogajanju na igrišču. Tekma je bila vsekakor zanimiva za gledalce in tudi sam sem zelo užival, čeprav je bilo igrišče v precej slabem stanju. Rezultat 3:3 v gosteh pri Partizanu je vsekakor dober izkupiček, vendar imam občutek, da so nas sodniki oškodovali pri tretjem zadetku gostiteljev,” je gostovanje pri črno-belih opisal nekdanji slovenski mladi reprezentant, ki se je v srbski prestolnici že povsem udomačil.

> Kaj pomeni ta točka za vaše moštvo pred nadaljevanjem prvenstva?

“Čeprav nismo igrali zelo prepričljivo, smo bli na pragu zmage na stadionu Partizana. To nam vliva samozavest in je dodaten plus za že tako super atmosfero v naši ekipi.”

> Se lahko Voždovac zavihti više na prvenstveni lestvici?

“Sam osebno menim, da imamo zelo kakovostno moštvo. Uspešno tekmujemo tudi v pokalnem tekmovanju, v katerem smo se prebili med najboljšo četverico. V polfinalu se bomo pomerili s Čukaričkim in imamo lepo priložnost za uvrstitev v finale pokala, kjer bi se znali ponovno pomeriti s Partizanom. Poleg tega pa bomo naskakovali mesto v zgornji polovici prvenstvene lestvice.”

> Katere so po vašem mnenju glavne razlike med srbsko in slovensko ligo?

“Razlika med obema ligama je kar precejšnja. Težko bi ocenjeval, katera liga je kakovostnejša, ker je način igre različen. V Srbiji dajejo velik poudarek individualni igri in fizični moči, medtem ko je v Sloveniji večji poudarek na kolektivni taktiki in igri podaj.”

> Ste se že privadili na igranje tekem na strehi trgovskega centra, kjer stoji vaš stadion?

“Lokacija našega stadiona je res nekaj posebnega. Hecamo se, da imamo slačilnico z razgledom. Še posebej zanimivo pa je to, da se naš klub delno financira prek najemnin trgovskega centra, kar je vsekakor sodoben način financiranja.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano