Uvod v novoletno akademijo

Domače ŠD Partizan je gostilo četrto odprto prvenstvo Renč v gimnastični prvini skokov na veliki prožni ponjavi, ki je štelo tudi kot druga tekma slovenskega pokala. Na Primorskem je ostala kopica odličij.

Ne velikih prožnih ponjavah je v Renčah skakalo 164  telovadcev in telovadk.   Foto: Igor Mušič
Ne velikih prožnih ponjavah je v Renčah skakalo 164 telovadcev in telovadk.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Na dveh velikih prožnih ponjavah se je pomerilo 164 tekmovalcev in tekmovalk vseh starostnih kategorij iz šestih slovenskih klubov. Organizator, Športno društvo Partizan Renče, je ob tej priložnosti testiralo tudi napravo, ki meri, koliko časa ostane tekmovalec med posameznimi odrivi s ponjave v zraku.

Primorski telovadci in telovadke so bili zelo uspešni. Med članicami je zmagala Pia Ban (ŠK Flip Piran), tretja pa je bila njena klubska kolegica Ilarija Grižon. Med člani je bil četrti domači telovadec Jan Zavadlal. V mladinski konkurenci si je bron priboril član ŠD Partizan Renče Jan Ferjančič, med vrstnicami pa je bila šesta Erika Primožič (Flip).

Ostale najboljše primorske uvrstitve mlajših kategorij, prvenstvo Renč st. dečki: 1. Žan Zorn, 2. Peter Saksida (oba Partizan), 3. Žiga Ahčan (Flip); st deklice: 5. Lea Vidič; ml. dečki: 3. Jure Rupar; ml. deklice: 1. Petra Arčon, 2. Hana Lukežič, 3. Veronika Žvanut; pokal Slovenije, st. dečki: 1. Žan Zorn, 3. Matjaž Cotič (vsi Partizan); st. deklice: 5. Špela Ujčič (Flip); ml. deklice: Petra Arčon, 2. Hana Lukežič (obe Partizan).

Tekmovanje v Renčah je obenem štelo kot druga preizkušnja slovenskega pokala. Tudi v tej konkurenci Primorci visoko kotirajo, saj sta pri članicah na vrhu telovadki piranskega Flipa Pia Ban in Ilaria Grižon, med člani pa je drugi Jan Zavadlal. Renški uspeh med mladinci z drugim mestom dopolnjuje David Peras. Med vrstnicami je najboljša Primorka Ela Sabadin (Flip) na četrtem mestu.

Gimnastično sezono bodo v Renčah sklenili v soboto, ko bo na sporedu novoletna gimnastična akademija vseh članov ŠD Partizan Renče. IM


Najbolj brano