Uspešna vrnitev Lucije Mlinarič

Včeraj se je s premiernim nastopom povratnice po zdravljenju raka, Lucije Mlinarič, v Renčah končalo državno kotalkarsko prvenstvo. Svetovna podprvakinja je že takoj po vrnitvi premagala vse tekmice.

Lucija Mlinarič je na premieri po ozdravitvi že umetniško dovršeno odkotalkala svoj program Foto: Igor Mušič
Lucija Mlinarič je na premieri po ozdravitvi že umetniško dovršeno odkotalkala svoj program Foto: Igor Mušič

RENČE > Le dva dneva manj kot leto dni časa je preteklo od tedaj, ko je članica Kotalkarskega kluba Renče in prva dama slovenskega kotalkanja, svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič, izvedela, da ima raka na dojki. Sledili so težko in dolgotrajno zdravljenje, pozen pomladanski trening in tudi nekaj negotovosti glede kakovosti vrnitve v tekmovalne arene. Včeraj so se dvomi razblinili. Lucija je že takoj premagala vso domačo konkurenco. Ob bučnem spodbujanju s tribun je po umetniški plati že dovršeno izpeljala program, po tehnični in predvsem fizični pa se ji še pozna zaostanek. Pristanki po skokih ta čas niso tako zanesljivi, kot smo jih bili vajeni, vendar je bila Lucija po včerajšnjih nastopih presrečna: “Pred prvim nastopom je bila kar ena psihična vojna. Spomini so se vračali na lanski deveti julij, ko sem prav po državnem prvenstvu izvedela za diagnozo moje bolezni. Težko se je bilo vrniti prav na istem kraju in ob enaki priložnosti. Bilo je naporno, a sem zadovoljna, da sem po le štirih tednih pravega treninga zdržala in zmagala. Ob tem se zahvaljujem vsem, ki so me ta čas podpirali. Družini in športni ekipi. Nina Mozetič me je spodbujala, da sem se tudi v najtežjem obdobju zdravljenja gibala. Terapevt Dušan Mesesnel mi je pomagal, da sem tudi v zgornjem delu telesa, kjer imam še omejitve, ohranjala mišično maso, trener Marko Pelicon pa me je pripravil na kotalkališču. “

Rezultati kadetov in mlajših mladincev, mlajši mladinci, ob. liki in kombinacija: 1. Jan Kerševan, 2. Natan Muhič (oba Renče); ml, mladinke, ob. liki: 1. Tanita Kaja Černe (iz Prvačine, Pirueta), 2. Ana Turel, 3. Aneja Klaut; prosti program: 1. Turel (vse Renče) 2. Černe; kombinacija: 1. Černe, 2. Turel; kadetinje, ob. liki: 1. Jessica Marka, 2. Lana Pregelj, 3. Tamara Kerševan; prosti program: 1. Marka, 2. Pregelj 3. Lana Muhič; kombinacija: 1. Marka, 2. Pregelj, 3. Muhič (vsi Renče.

Lucija je sedaj prepričana, da se bo uspela dobro pripraviti na septembrsko evropsko prvenstvo. Mlinaričeva je konkurenco premagala tako v obveznih likih, kot v prostem programu in v kombinaciji. V obveznih likih sta se za njo zvrstili članici novogoriškega KUK Teja in Nika Arčon. V prostem programu in v kombinaciji sta srebro oziroma bron osvojili Nika Arčon in Ana Rejec (KUK).

KK Renče je v pred kratkim s klimatsko napravo opremljeni dvorani dobro opravil generalko pred avgustovskim evropskim prvenstvom za kadete in mlajše mladince - tako po organizacijski kot po tekmovalni plati, kjer je pobral skoraj vsa odličja.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano