Uspešna mešanica mladosti in izkušenj

V vrstah balinarjev Trte iz Svetega Antona veliko pozornosti posvečajo mladim balinarjem, legenda kluba pa je 95-letni Edvard Gregorič, ki je še pred dvema sezonama tekmoval v območni ligi.

Tudi druga ekipa Trte iz Svetega Antona uspešno tekmuje v 
območnem prvenstvu.
Tudi druga ekipa Trte iz Svetega Antona uspešno tekmuje v območnem prvenstvu.  

SVETI ANTON > Balinarska sekcija športnega društva Trta Sveti Anton je bila na pobudo domačinov, ki so izkazali veliko željo po druženju in rekreaciji, ustanovljena leta 1992. Ustanovni člani so bili Silvo Bembič, Ivan Janko Erzetič ter prvi predsednik Savo Bratož.

Začetna leta so minila ob druženju na enosteznem balinišču, ki pa je zaradi hitrega razvoja in želje po tekmovalnih uspehih kmalu postalo premajhno. Zato so se člani kluba ob pomoči donatorjev odločili za gradnjo večjega in pokritega balinišča. Pod vodstvom ambicioznega predsednika Jožeta Cepaka in ob pomoči ostalih članov društva je klub med letoma 2005 in 2009 hitro napredoval iz območne do prve balinarske lige, v kateri uspešno nastopa tudi letošnjo sezono.

S posodobljenim baliniščem in pričetkom organiziranega dela z mladimi je klub dobil nov zagon, njegovi člani pa se lahko pohvalijo s številnimi medaljami na državnih in območnih prvenstvih. Uspešno so zaživeli tudi dnevi balinanja v sodelovanju z Osnovno šolo Prade, članska ekipa pa po starosti sodi med najmlajše v Istri. Pred leti je v klubu delovala tudi ženska ekipa, trenutno pa vodstvo načrtuje preboj moške ekipe v elitno superligo, obenem pa si želijo dokončati dela v balinarski dvorani. Društvo trenutno šteje nekaj več kot 40 članov, med katerimi je posebne pozornosti deležen najstarejši balinar v Istri, 95-letni Edvard Gregorič, ki je še pred leti uspešno tekmoval v območni ligi.

“V preteklih dveh desetletjih smo člani ŠD Trta iz Svetega Antona tudi z balinanjem pripomogli k večji prepoznavnosti našega kraja v Sloveniji in zamejstvu, pa tudi v tujini. V veliko veselje in ponos so nam predvsem mladi balinarji iz našega kraja, ki uspešno zastopajo naše društvo v prvi balinarski ligi. Kakovost življenja in dobrega razpoloženja je močno povezana s športno-rekreativnimi aktivnostmi in gibalno kulturo. Današnji rezultati so plod velikega odrekanja, prostovoljnega dela in zavzetega sledenja dolgoročnega športnega in družabnega cilja. Nazorno nam kažejo, da je bila uresničitev zamisli o ustanovitvi društva pred več kot dvajsetimi leti smiselna,” pravijo v Svetem Antonu.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano