Uspešna jubilejna sezona

“Letošnja tekmovalna sezona je bila krajša v primerjavi s preteklimi leti, ko smo nastopali več, kot je bilo predvideno v programu,” dosežke v iztekajočem se letu ocenjuje Igor Simčič, lastnik Esimita Europe 2, ene največjih in tehnološko najbolj naprednih jadrnic na svetu. Čeprav je Simčičeva ekipa spet zmagala na vseh regatah, na katerih je jadrala, je bila letošnja sezona posebna predvsem zaradi jubileja, saj je projekt Esimit Europa praznoval 20-letni jubilej.

Zmagovalni Esimit Europa 2
Zmagovalni Esimit Europa 2 

GORICA > Ob obletnici so konec avgusta organizirali poseben dogodek v Monte Carlu, kjer je njihov matični jahtni klub. Posadka na čelu s skiperjem Jochenom Schümannom je sezono sklenila v znanem slogu, saj je zmagala na vseh regatah, na katerih je nastopila: Volcano Race, Sanremo-St. Tropez Race, Giraglia Rolex Cup Race in nazadnje še na dirki Palermo-Montecarlo. Esimit Europa 2 si je tako od splovitve leta 2010 priborila že 39 zaporednih zmag. Slovenski član posadke Vasilij Žbogar se to sezono regat z Esimitom ni udeleževal, je pa bil v Monte Carlu.

Poudarek je bil namreč letos - kljub bleščečim rezultatom navljub - na gala večeru z 200 povabljenimi visokimi gosti v Monaku. “To je bil resnično vrhunski dogodek, tudi zaradi udeležbe številnih pomembnih ljudi iz sveta diplomacije in gospodarstva, ki nas podpirajo: ministrov, predsednikov vlad in držav, predstavnikov evropskega parlamenta in seveda naših partnerjev in sponzorjev, ki nas spremljajo že od samega začetka. Monaški knez Albert ll je bil takrat ravno na neodložljivem potovanju, za kar mu je bilo iskreno žal, saj naš projekt resnično podpira in se je ob različnih priložnostih že udeležil naših dogodkov,” pojasnjuje Simčič.

Ob tej priložnosti so v dobrodelne namene darovali denar za sirotišnico v Črni gori, podpirajo pa tudi nemško organizacijo Sunshine4kids prek projekta Flota upanja. Na dobrodelnem nogometnem dogodku v Biljah pri Novi Gorici pa so kot glavni donator prejeli zlatega vrabčka Fundacije Vrabček upanja.

“V prihodnje želimo narediti korak naprej. Prizadevamo si, da bi evropsko celino povezovali še intenzivneje, ne samo prek športa in diplomacije, temveč tudi prek gospodarstva,” obljublja Simčič.

ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano