Uspehi strelca na glinaste golobe

Z odličnimi rezultati na domačih in mednarodnih tekmovanjih si je član Trap kluba Ilirska Bistrica Ivo Kompan priboril nastop na evropskem prvenstvu.

Ivo Kompan pridno zbira zmagovalne pokale.
Ivo Kompan pridno zbira zmagovalne pokale. 

ILIRSKA BISTRICA > V novo sezono je 34-letni Ivo Kompan vstopil odločen, da končno naredi korak naprej tudi na mednarodni sceni. Po odličnih spomladanskih nastopih načrte za zdaj izpolnjuje. Maja je na mednarodnem tekmovanju GP Perazzi v Pragerskem osvojil tretje mesto, še posebej pa je lahko ponosen na zmago v boju za bronasto medaljo proti evropskemu prvaku iz leta 2014 Avstrijcu Andreasu Scherhauferju.

Še do malce bolj odmevnega skalpa je prišel pred tremi tedni na GP Beretta v Novigradu, ko se je v izjemno močni konkurenci prebil do drugega mesta, najbolj odmevna pa je bila njegova polfinalna zmaga proti aktualnemu olimpijskemu prvaku Giovanniju Cernogorazu. Serijo uspešnih nastopov je bistriški strelec na glinaste golobe sklenil konec junija na domačem strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico, ko si je z zmago v velikem finalu prve Trap lige, v konkurenci vseh najboljših Slovencev, zagotovil prestižno posamično lovoriko. Skupaj z nekdanjim olimpijcem Andražem Lipoltom in Sandijem Rolihom pa je TK Ilirska Bistrica zagotovil tudi moštveno prvo mesto v skupnem seštevku.

“Zelo sem zadovoljen z dosežki v letošnji sezoni. S temi rezultati sem si zagotovil mesto v reprezentanci, ki bo konec meseca nastopila na evropskem prvenstvu v Pragerskem. Ob dobri formi in streljanju brez večjih nihanj bom napadal uvrstitev med najboljšo deseterico,” je svoje cilje na tekmi, ki bo predstavljala vrhunec sezone za vse slovenske strelce, predstavil Kompan.

SM


Najbolj brano