Urša Kragelj z dobro popotnico v novo sezono

Urša Kragelj optimistično zre v predolimpijsko sezono. Poškodba oziroma bolečine, ki so jo zavirale v preteklih dveh letih, so preteklost, zato se lahko kajakašica Soških elektrarn osredotoči na vadbene izboljšave.

Urša Kragelj se nadeja, da bo v letošnji sezoni prejela še več priznanj za športne dosežke.  Foto: Nina Jelenc
Urša Kragelj se nadeja, da bo v letošnji sezoni prejela še več priznanj za športne dosežke.  Foto: Nina Jelenc

SOLKAN >Za zmagovalko skupnega seštevka svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah leta 2012 sta bili navkljub rezultatskim prebliskom pretekli dve sezoni manjše razočaranje, ki ga je krojilo tudi počutje. Zaradi bolečin v rami v pripravljalnem obdobju ni postavila takšnih temeljev, kot bi si jih želela. Letos je zgodba drugačna.

“Spet sem sproščena, ne ubadam se s poškodbo. Brez fizioterapije in raztegovanja rame ne gre, a to sem vzela v zakup. Pomembno je, da treniram brez težav,” je pojasnila 26-letna Urša Kragelj, ki je na domači progi v Solkanu na preizkušnji za točke ICF Rankinga osvojila drugo mesto. Dosežek na pregledni tekmi v mešani konkurenci sicer ni porok uspešne sezone, bolj oprijemljiv bi lahko bil podatek, da se je v finalni vožnji še najbolj približala aktualni evropski prvakinji, Nemki Ricardi Funk.

> Kakšna so pričakovanja v letošnji sezoni?

“Imam dva cilja, ki sta povezana. Prvi je, da bi nadgradila svoje veslanje in ga dvignila na višjo raven. Drugi pa je postati konkurenčna najboljšim na svetu.”

> Kdo so glavne tekmice?

“Iste kot lani. Kakšnih novih obrazov tu ne pričakujem. Bo pa konkurenca z bližanjem olimpijskih iger po običaju stopnjevala raven dosežkov. Za vrhunski rezultat bo treba izpeljati domala popolne vožnje.”

> Katere so glavne tekme sezone?

“Zame so vse pomembne. Pred majskimi izbirnimi tekmami za sestavo reprezentance bo treba še marsikaj postoriti. Poudarek bo na treningih moči. Želela bi si dobro odpreti sezono že na evropskem prvenstvu konec maja, seveda pa so pomembne tudi sledeče tekme svetovnega pokala. Glavni cilj je seveda septembrsko svetovno prvenstvo, kjer se bodo delile tudi olimpijske kvote. Po ena bo pripadla 15 najbolje uvrščenim državam. Naslednje leto sledijo interne kvalifikacije oziroma izbirne tekme. Osvojeno odličje v Londonu pa že prinaša primerjalno prednost v boju za Rio.”

> Kakšna je olimpijska proga v Londonu?

“Zelo zabavna. Voda je težka, proga tudi, a takšne mi ustrezajo.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano