Ura resnice za izolski dvojec

Danes v Luzernu v Švici poteka tretja tekma veslaškega svetovnega pokala, na kateri slovenske barve branita le Marko Bolha in Rajko Hrvat (VK Argo iz Izole) v lahkem dvojnem dvojcu. Dopoldne sta se prebila v četrtfinale. V svoji predtekmovalni skupini sta na Rdečem jezeru osvojila četrto mesto, borba za polfinale pa ju čaka popoldan okrog 16.30.

Pred Rajkom Hrvatom (levo) in Markom Bolho je najtežji 
preizkus doslej. Foto: Vzs
Pred Rajkom Hrvatom (levo) in Markom Bolho je najtežji preizkus doslej. Foto: Vzs

LUZERN > Tekma na Rdečem jezeru v mondenem švicarskem mestu je tradicionalno tudi finale svetovnega pokala in zadnje srečanje konkurence pred svetovnim prvenstvom, ki bo letos v francoskem Aiguebelettu.

Za Rajka Hrvata in Marka Bolho je to prvi preizkus v močni mednarodni konkurenci. Če bi se jima uspelo uvrstiti vsaj v B finale (med najboljših 12), bi to pomenilo, da sta se na septembrskem SP sposobna boriti za olimpijsko normo, za katero morata doseči vsaj enajsto mesto, so v slovenskem taboru razmišljali pred tekmo.

Mariborski dvojni dvojec Janez Zupan in Gašper Fistravec je moral zaradi bolezni Zupana udeležbo v zadnjem hipu odpovedati.

Posadka izolskega lahkega dvojnega dvojca se je skupaj v čoln usedla šele po po evropskem prvenstvu, kjer je Hrvat osvojil bron v lahkem enojcu. Skupaj z Bolho sta uspešno nastopila na blejski mednarodni regati, kjer sta dvakrat zmagala. Po tem uspehu sta opravila veliko skupnih treningov. “Priprave so bile maksimalno naporne, tako kot za vsak nastop. Poskušala sva čim bolj uskladiti zaveslaj, kar je bila najina pomanjkljivost. Veliko dela naju sicer še čaka, ampak sedaj je tu Luzern, in najin cilj je, da nadgradiva nastope z Bleda. Če se bova borila, kot se znava, lahko doseževa lep rezultat,” napoveduje Hrvat.

Slovenska reprezentanca je v Švico odpotovala v sredo. Prijavljenih je kar 26 lahkih dvojnih dvojcev. Tiste posadke, ki se v jutrišnji polfinale ne bodo uvrstile neposredno, bodo imele popravni izpit v popoldanskih repasažih. Finalne vožnje bodo v nedeljo. TA


Najbolj brano