Upale na presenečenje, a jim to ni uspelo

Odbojkarice Formule Formisa so v 17. krogu 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:1 (-21, 17, 22, 21).

Varovanke Zorana Jerončiča so upale, da bi lahko presenetile Rogožanke, a jim to ni uspelo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Varovanke Zorana Jerončiča so upale, da bi lahko presenetile Rogožanke, a jim to ni uspelo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Mislinja ostaja edina ekipa, ki so jo Koprčanke v prvenstvu premagale. Varovanke Zorana Jerončiča so upale, da bi lahko presenetile Rogožanke, a jim to ni uspelo. Dvoboj so začele dobro, dobile prvi niz, v nadaljevanju pa so jih pokopali slabi začetki nizov, uvodnega zaostanka pa niso uspele popolnoma izničiti niti v enem izmed njih. V tretjem nizu so sicer v končnici prišle do vodstva, kar pa niso znale oplemenititi.

Glavna razloga za poraz sta bila slab sprejem, do katerega je bila neusmiljena predvsem Ana Pehnec, ki je v statistiko vknjižila kar osem od skupno 14 asov Štajerk, in pa razpoložena nekdanja igralka v vrstah Formisa Maja Desy Vahen, ki je bila najboljša posameznica dvoboja. Ob zanesljivem sprejemu je dosegla 19 točk, na drugi strani je isto število vknjižila Dajana Lucas, a je imela Štajerka boljši odstotek zaključka akcij.

Koprčanke so na začetku izkoristile nekaj zmede v gostujoči ekipi in s štirimi zaporednimi točkami na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Takšna je bila tudi njihova prednost ob drugem tehničnem odmoru, po njem pa je še narasla. Po bloku Tine Kaker je bilo že 22:13 in nihče ni pričakoval, da bi lahko domače še imele težave. A nekaj jih je bilo, gostje so se najprej približale na 17:23, po točki Victorie Dakin so nato ubranile še štiri zaključne žoge, toda Dakinova je z napadom vendarle preprečila, da bi se še bolj zapletlo.

Pehnečeva je štiri ase prispevala na začetku drugega niza, po njeni seriji odličnih začetnih udarcev so gostje povedle s 6:0. Pri tem pa se niso ustavile, vodstvo so predvsem zaradi domačih napak povečale na 15:6. Nato so domače vendarle zaustavile njihov nalet, toda do konca niza se niso resneje približale. Še najbližje so prišle pri izidu 11:16, a je Desy Vahen hitro vrnila udarec, s servisi je poskrbela, da je prednost spet narasla.

Rogožanke so tudi v drugem nizu že takoj prišle do zanesljivega vodstva. Najprej s 4:0, nato na servis Ane Sešel z 11:5, Koprčanke so nato prišle le na točko zaostanka (13:14), v končnici pa jim je Dakinova celo priborila vodstvo z 22:21. V odločilnih trenutkih pa je odgovornost prevzela Desy Vahnova, dosegla tri od štirih točk svoje ekipe, na drugi strani domače niso osvojile niti točke, in na semaforju je kazalo 1:2.

Tudi v četrtem nizu je bil za domače usoden začetek, gostje so prišle do vodstva z 8:3. Nato so jih Koprčanke začele loviti, v končnici prišle do dveh točk zaostanka 20:22, a preobrata ni bilo.

* Dvorana OŠ Koper, gledalcev 120, sodnika: Luzar (Kočevje), Zajec (Ljubljana).

* Luka Koper: Dakin 15, Gržinič, Šantelj 6, Kušar, Poropat, Radešič, Lucas 19, Radulj 1, Dodič 5, Nedoh, Kocet, Jovič, Kaker 5.

* Formula Formis: Pehnec 11, Desy Vahen 19, Sešel 7, A. Kerbler 7, Sužnik, Pogorevc, Pajnik, Vojinović 1, Borko 6, Polanec, Kotnik 6, K. Kerbler, Eržen 7, Štern.

STA


Najbolj brano