Umrl nekdanji trener Primorja in Kopra Marin Kovačić

V rodnem Splitu je v 73. letu starosti umrl nekdanji nogometaš Hajduka in trener številnih, tudi slovenskih klubov Marin Kovačić. V Sloveniji je Kovačić kot trener vodil štiri prvoligaše Muro, Primorje, Koper in Olimpijo.

Marin Kovačić Foto: Sandi Škvarč
Marin Kovačić Foto: Sandi Škvarč

SPLIT > Dres Hajduka je Marin Kovačić nosil od leta 1960 do leta 1968 in odigral za “bile” 179 tekem, zabil je 37 zadetkov ter z belimi v sezoni 1966/67 osvojil prvi jugoslovanski nogometni pokal v zgodovini kluba s Poljuda.

Kovačić je v Sloveniji kot trener vodil kar štiri prvoligaše. Z Muro iz Murske Sobote je v sezoni 1994/95 osvojil edino državno lovoriko v zgodovini kluba, pokal, po finalni zmagi nad Publikumom. V obdobju od 1995 do 1997 je bil trener Primorja iz Ajdovščine, v sezoni 1997/98 pa je vodil Koper. Trenersko delo v Sloveniji je sklenil na trenerski klopi ljubljanske Olimpije, v sezoni 1998/99.

Bil je tudi trener v Maleziji ter v Avstriji, na klopeh celovške Austrie in dunajskega Rapida, trenersko kariero pa je končal v Hajduku kot trener mladih in vodja mladinske šole. V aktivni nogometni karieri je po koncu kariere v Hajduku devet let igral nogomet v Avstriji in Švici.

STA


Najbolj brano