Uigravanje na treningih

Po torkovem porazu proti Krki so si lahko košarkarji Portoroža privoščili krajši počitek, saj bodo naslednji prvenstveni dvoboj v Grosupljem odigrali šele 6. decembra. Za popestritev bosta vmes poskrbela pokalna dvoboja s Koprom.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Solidna predstava v Novem mestu med tednom ni zadostovala za presenečenje, tako da so Portorožani prvo tretjino rednega dela prvenstva sklenili z dvema zmagama in petimi porazi. Omenjeni izkupiček trenutno zadostuje za mesto v sredini prvenstvene razpredelnice, za ekipami, ki krojijo vrh, pa portoroška zasedba zaostaja že tri zmage. V naslednjih štirih krogih bodo varovanci Konstantina Subotića kar trikrat gostovali, tako da bosta dva tedna priprav še kako dobrodošla.

Moštvo za zdaj še zdaleč ni pokazalo svojega maksimuma, kar je glede na debel zdravniški karton razumljivo. Seveda pa se konkurenca na podobne težave ne ozira, temveč jih s pridom izkorišča.

Po drugi strani Portorožani niso izkoristili vseh priložnosti, ki so se jim ponudile v preteklih tednih. Še posebej ne morejo biti zadovoljni s predstavami v domači dvorani, saj so se le proti Mariborčanom predstavili v pravi luči. Po porazu z aktualnimi prvaki je trenerski štab skušal dvigniti fizično pripravljenost moštva, po prostem vikendu pa bo moštvo danes nadaljevalo s po dvema treningoma dnevno. Na njih bo največ pozornosti namenjeno uigravanju nosilcev igre moštva, ki praktično še ni imelo priložnosti trenirati v popolni zasedbi.

Pokalna dvoboja proti Koprčanom bosta dobrodošla za razbijanje monotonije, Subotić pa se zagotovo nadeja, da bo kateri izmed rezervistov izkoristil priložnost in s tem tudi v prvenstvenih obračunih “ponudil” nekaj več počitka glavnim adutom. Kot prvi strelec trenutno izstopa Alen Hodžić, skakalni primat drži veteran Stipe Modrić, med podajalci je pričakovano na vrhu Jure Močnik, kljub bistveno manjši minutaži pa je še vedno izjemno pomemben učinek kapetana Saša Ožbolta, ki iz tekme v tekmo stiska zobe. S posameznimi prebliski sta se izkazala raznovrstni Dejan Čigoja ter obrambni specialist Vjeko Petrović, ki je na nekaterih dvobojih nepričakovano prevzel tudi vlogo glavnega ostrostrelca, medtem ko Nejc Buda še vedno ni ujel prave forme.

Drugi center Jure Besedić še vedno ni upravičil statusa okrepitve na centrskih položajih, med mladimi upi pa je trenutno v ospredju Jan Barbarič.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano