Uefa zahteva preiskavo Fife glede kritičnega zapisa o Platiniju

V sporu med predsednikom Fife Josephom Blatterjem in njegovim možnim naslednikom ter aktualnim predsednikom evropske Uefe Michelom Platinijem je Uefa zdaj zahtevala, da posreduje etična komisija Fife. Uefa od komisije zahteva, da preišče povezavo vodilnih v Fifi v zvezi s člankov Platini: Okostnjaki v omari.

Uefa meni, da gre za kampanjo proti Platiniju, ki želi 26. 
februarja na izrednem kongresu kandidirati za naslednika 
Josepha Blatterja. Foto: Alessandro Garofalo
Uefa meni, da gre za kampanjo proti Platiniju, ki želi 26. februarja na izrednem kongresu kandidirati za naslednika Josepha Blatterja. Foto: Alessandro Garofalo

NYON > Uefa želi, da Fifa preišče, če je članek nastal v pisarni predsednika Mednarodne nogometne zveze Blatterja. “Res smo zahtevali preiskavo članka, saj nas skrbi morebitna lažna kampanja proti predsedniku Uefe,” je predstavnika evropske zveze citiral nemški časnik Welt am Sonntag.

Omenjeni članek naj bi predstavniki Fife ponujali švicarskim časopisom, Uefa pa meni, da gre za kampanjo proti Platiniju, ki želi 26. februarja na izrednem kongresu kandidirati za naslednika Josepha Blatterja, ki se po korupcijski aferi v Fifi poslavlja od predsedniškega stolčka, čeprav je bil maja letos še za štiri leta izbran kot predsednik največje športne organizacije na svetu.

STA


Najbolj brano