Učinkovit drugi polčas

Uvodni teden priprav na spomladanski del prvenstva so nogometaši Gorice zaokrožili s pripravljalnim dvobojem proti Zarici iz Kranja, ki so jo ugnali s 3:1.

Modro-beli Novogoričani so novo nogometno leto začeli z 
zmago. Foto: Simon Maljevac
Modro-beli Novogoričani so novo nogometno leto začeli z zmago. Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA > Sončno sobotno popoldne je na tribune igrišča z umetno travo v športnem parku privabilo kar nekaj ljubiteljev okroglega usnja, ki so lahko spremljali dinamičen obračun domačinov z gosti z Gorenjske. Slednji so v Novo Gorico pripotovali zgolj z dvema rezervnima vratarjema in kljub premoči varovancev Mirana Srebrniča z zadetkom temnopoltega napadalca Marca Bafuidia iz 35. minute prvi polčas odločili v svojo korist.

Srebrnič je od prve minute nadaljevanja na igrišče poslal devet rezervistov, ki so stopnjevali pritisk in v 61. minuti z lobom Leona Mariniča prišli do izenačenja. V 74. minuti se je s pravim evrogolom z razdalje 20 metrov izkazal Uroš Celcer, končni izid pa je v 81. minuti iz bližine postavil Tilen Nagode.

“Trenutno smo v obdobju napornih treningov, tako da imajo fantje težke noge, kar je bilo opazno na igrišču. Kljub temu sem z njihovo predstavo zadovoljen,” je po dvoboju dejal Srebrnič, ki se zaveda, da zvenečih okrepitev v Novi Gorici ne gre pričakovati: “Že na tej tekmi je priložnost dobilo kar nekaj mladih fantov in tako bo tudi v prihodnje. Jeseni smo na veliko sceno potisnili nekaj novih imen in na ta račun tudi napolnili klubsko blagajno. Podobne cilje imamo tudi spomladi, fantom pa lahko rečem le to, da je za uspeh potrebno garati.”

Postava Gorice: Štrukelj, Curk, Boben, Mevlja, M.Kavčič, Kotnik, Johnson, Humar, Kuraj, Marinič, Nunič. Igrali so še: Lipičar, T. Kavčič, Jogan, Celcer, Arčon, Kolenc, Grudina, Nagode, Osuji. SM


Najbolj brano