Učili so se iz lastnih napak

Košarkarji in strokovni štab Portoroža so kar malce nezadovoljni zaradi tritedenskega prvenstvenega premora, saj so v zadnjih treh krogih stopnjevali formo in nanizali nekaj odmevnih zmag.

Konstantin Subotić: “Energija v klubu je dobra, tako da lahko zelo optimistično pričakujemo nadaljevanje sezone.” Foto: Fpa
Konstantin Subotić: “Energija v klubu je dobra, tako da lahko zelo optimistično pričakujemo nadaljevanje sezone.” Foto: Fpa

PORTOROŽ > Trenuten pogled na prvenstveno razpredelnico, na kateri Portorožani z izkupičkom sedmih zmag in desetih porazov trenutno zasedajo mesto v spodnji polovici, sicer ni navdušujoč, a so v taboru ladjarjev pred nadaljevanjem sezone vendarle lahko opmisti. Po seriji nesrečnih in nespretnih porazov se je sreča vendarle obrnila v njihov prid, glavni razlog za niz treh zaporednih zmag, med katerimi velja izpostaviti triumfa proti vodilnemu Tajfunu in aktualnim prvakom iz Novega mesta, pa je zagotovo opazen dvig forme celotnega moštva.

“Za nami je obdobje, v katerem nismo dosegli vsega, kar smo pričakovali. Skoraj vse tekme smo igrali v nepopolni postavi in to je zagotovo precej vplivalo na našo igro. Nesrečni porazi so nas samo še dodatno motivirali, obenem pa smo se veliko naučili iz lastnih napak. Zdravstveno stanje je sedaj boljše, igralci so bolj samozavestni, najbolj pomembno pa je, da še vedno rastemo kot ekipa,” pojasnjuje trener Portoroža Konstantin Subotić, ki poudarja, da vsi v klubu stremijo k skupnemu cilju: “Naš klub želimo obdržati v družbi najboljših slovenskih ekip in se uvrstiti čim višje na lestvici.”

> Ste po treh lepih zmagah končno lažje zadihali?

“V zadnjem obdobju smo ujeli dober ritem in zabeležili tri lepe zmage, ob katerih smo kot ekipa vsakič znova pokazali pravi karakter. Zadovoljni smo, da se stvari premikajo v pravo smer. Energija v klubu je dobra, tako da lahko zelo optimistično pričakujemo nadaljevanje sezone.”

> Tritedenski premor ne prihaja ravno ob pravem času …

“Premor bomo skušali izkoristiti za dober trening, obenem pa bomo odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem proti Trstu, Trevisu, Udinam, Zlatorogu in kateremu od hrvaških klubov. Moramo izkoristiti vsak trenutek za dobro pripravo na zahteven ritem, ki nas čaka v končnici prvenstva.”

> Bo pot do želenega četrtfinala po uspešni seriji lažja?

“Pred vsako tekmo imamo isti cilj. Vedno si želimo zmagati. Liga je izenačena, vse ekipe pa razmišljajo enako. Verjamemo, da bomo najboljši takrat, ko bo to najbolj potrebno. Za končni uspeh bo potrebno garati vse do zadnje tekme.”

> Se v strokovnem štabu že spogledujete s prihodnjo sezono?

“Trenutno so naše misli usmerjene samo v zaključek tekoče sezone. Najprej moramo opraviti svoje delo na vsaki naslednji tekmi, šele nato lahko razmišljamo o prihodnjih izzivih. Osredotočeni smo zgolj na aktualno sezono.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano