Turki se krepijo: Podolski, Van Persie, Nani

Barcelona je zaradi predsedniške kampanije pred volitvami zaustavila trgovanje. Tako je Arda Turan ostal brez podpisa pogodbe in bo iz Atletica verjetno prestopil v Chelsea.

Lukas Podolski
Lukas Podolski 

DUNAJ >Najbolj iskani slovenski nogometaš ta hip je Krčan Robert Berič. Po prestopu iz graškega Sturma k dunajskemu Rapidu je v cesarskem mestu zablestel v polnem sijaju. Lani je zabil kar 27 prvenstvenih zadetkov, zato ne čudi, da ga bodo pri Dunajčanih težko zadržali. Na vrata trkajo mnogi kupci, kar je potrdil tudi njegov agent Amir Ružnić. Kot zadnji se je oglasil angleški drugoligaš Reading in zanj ponudil pet milijonov evrov. Toda to še ni omehčalo Rapida, ki je zdaj ceno postavil na 5,4 milijona evrov. Naj spomnimo, da je bil prestop Beriča iz Maribora v Gradec vreden približno milijon evrov. Nekdanji igralec Gorice Abel Gigli bo kariero nadaljeval pri Mariboru. Lani je kot posojen nogometaš Parme igral za Crotone v italijanski serie B.

Dvoboj Casillas : De Gea

Samir Handanović je prekinil pogajanja z Interjem o sklenitvi nove pogodbe. Ljubljančan čaka na ugodno ponudbo katerega od klubov iz lige prvakov. Potem ko je Real Madrid Ikerja Casillasa s težkim srcem ponudil Romi, je spet vse moči napel za Davida De Geo, zadnjega moža obrambe pri Manchester Unitedu. Odhod legendarnega Ikerja iz kluba je bil prvi pogoj De Gee, da je sploh začel pogovore o prestopu k Realu. Zanimivo je, da se oba španska reprezentanta na zadnji akciji izbrane vrste nista niti pogledala. Toda na Otoku odhod njihovega prvega vratarja še kar pogojujejo s prihodom branilca Sergia Ramosa. Ob izpolnitvi vseh pogojev, bi bila ponovno v igri Handanovićeva selitev k rdečim vragom.

Dolgoletni nemški reprezentant Lukas Podolski je zamenjal že tretji klub v letu dni. Potem ko se ni znašel pri Arsenalu, ga je pozimi ta posodil v Inter. Tudi tam nekdanji član Bayerna in Kölna ni našel svojega mesta. V soboto je podpisal triletno pogodbo s turškim prvakom Galatasaryem. V Turčijo se je preselil tudi nekoč eden največjih portugalskih talentov Luis Nani, ki smo ga lani lahko v dresu Sportinga v ligi prvakov videli tudi v Mariboru. Ta dokončno zapušča Manchester United in se za šest milijonov evrov seli k Fenerbahčeju. Prav slednji namerava v kratkem postreči z novim odmevnim prestopom. Londonski Guardian poroča, da Turki od Manchestra želijo tudi odličnega Nizozemca Robina van Persieja. Ukrajinec Jevgenij Konopljanka je še zadnjič pozdravil soigralce pri Dnipru. Okrepil bo Sevillo, ki je v zadnjem finalu evropske lige premagala prav njegov bivši klub.

Čilski časnik La Tercera je objavil, da je prestop njihovega prvega zvezdnika Artura Vidala iz Juventusa v Real Madid že dogovorjen, a v to španski in italijanski medijo dvomijo. Pri Realu naj ne bi bili najbolj zadovoljni s fizično pripravljenostjo Čilenca ter predvsem z njegovim obnašanjem izven športnih igrišč.

Po dokončnem stečaju Parme FC je v soboto prenehala oddajati tudi spletna stran tega kluba. Kot smo že poročali, so v Emiliji že ustanovili nov klub Parma Calcio 1913, ki bo tekmoval v serie D. Trenutno so v fazi izbire trenerja, med resnimi kandidati za mesto pa je tudi bivši trener Gorice Luigi Apolloni. Sicer pa je v mestu v zadnjih dneh zmeda zaradi pobude enega od pogajalcev za prevzem že pokojne Parme FC. Guiseppe Corrado se namreč ne želi umakniti iz nogometnega dogajanja v mestu in namerava tudi svoje podjetje z imenom Magico Parma spremeniti v klub ter ga vpisati v serie D. Bosta sedaj v Parmi kar dva kluba? Kakorkoli, Parma bo v serie D tekmovala prvič po 45 letih.

Kam gre Arda Turan

Hrvaški reprezentant Ivan Perišić želi zapustiti Wolfsburg in športno pot nadaljevati pri Interju. Milančani so se z igralčevim zastopnikom že dogovorili za sodelovanje, toda Nemci ne želijo slišati, da bi jih Perišić zapustil. Sledijo trda pogajanja med kluboma, Inter pa je za zdaj ponudil dvoletno posodo z obveznostjo odkupa s ceno med 13-15 milijoni evrov. Ta bi bila odvisna od števila nastopov in dosežkov Hrvata.

Pri madridskem Atleticu se tudi letos soočajo s številnimi spremembami. Uspešni nastopi čete Diega Simeoneja so magnet za bogatejše snubce. Naslednji na izhodnih vratih je Arda Turan. Turek je bil tik pred podpisom pogodbe z Barcelono, a je slednja zaradi predsedniške kampanije zaustavila poslovanje. Tako je znova aktualna njegova selitev v Chelsea. Simeone pa ima že pripravljeno zamenjano. Gre za Švicarja Xherdana Shaqirija, ki je po selitvi iz Bayerna pri Interju pustil spodbuden vtis. Odnosi med kluboma so očitno odlični. Milančani so letos od Atletica že kupili branilca Mirando, všeč pa jim je tudi zvezni igralec Mario Suarez.

PETER MARAŽ


Najbolj brano