Turel: Tina Maze preboleva trebušno virozo

Slovenski alpski smučarki Tini Maze, ki se bori za skupno zmago v seštevku letošnjega svetovnega pokala, zvezde niso naklonjene. Sinoči je na veleslalomu v Areju osvojila šele 20. mesto, njena največja tekmica Avstrijka Anna Fenninger je zmagala, slabo uvrstitev slovenske šampionke pa gre pripisati zdravstvenim težavam.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je danes potrdil reprezentančni zdravnik Matjaž Turel, Tina Maze preboleva lažjo zastrupitev oziroma trebušno gripo.

“Zaenkrat še ne vemo natančno, za kakšne težave gre, morate razumeti, da zdravim na daljavo. Kolikor sem uspel izvedeti po telefonu, ima Mazejeva lažjo zastrupitev, oziroma trebušno gripo. Vsi simptomi kažejo na to, zaenkrat sem lahko samo predpisal ustrezne tablete. Težave so se pojavile že včeraj, bržkone gre tudi temu pripisati slabšo uvrstitev na veleslalomu. Imela je precej prebavnih tegob, zdaj ji ostane le, da težave preboli,” je bolezenske simptome slovenske šampionke opisal zdravnik Turel.

Danes je v Areju na sporedu slalom, prva vožnja se bo začela ob 10.30, Mazejeva ima številko 5. Finale sledi ob 13.30. Na startu bosta še dve Slovenki, Katarina Lavtar s številko 36, Ana Bucik pa z 49.

Mazejeva je bila v petek na veleslalomu pod žarometi v tem švedskem zimskošportnem središču šele 20. in je po eni najslabših uvrstitev v tej zimi ter v zadnjih letih izgubila skupno vodstvo v pokalu.

Fenningerjeva, ki je prepričljivo dobila veleslalom, je pet tekem pred koncem sezone prehitela Mazejevo in zdaj vodi za 45 točk. Ana Drev je bila na 11. mestu najboljša Slovenka, Katarina Lavtar pa je za Mazejevo zaostala dve mesti in 32 stotink.

STA


Najbolj brano