Turek ujel Črnogorca

Sedmi krog novogoriškega turnirja ni porušil razmerij moči na vrhu, kjer se krog kandidatov za končno zmago oži. Vsi odgovori pa bodo znani po jutrišnjih sklepnih dvobojih.

Danes in jutri bodo na novogoriškem turnirju odločilni dvoboji. Foto: Aleš Sorta
Danes in jutri bodo na novogoriškem turnirju odločilni dvoboji. Foto: Aleš Sorta

NOVA GORICA > Dva kroga pred koncem Hitovega turnirja vrh krojita dva šahista. Črnogorskemu velemojstru Dragiši Blagojeviću se je pridružil turški mednarodni mojster Muhammed Batuh. Po sinočnjem sedmem krogu sta zbrala po šest točk. Batuh je s črnimi figurami ugnal srbskega velemojstra Sinišo Dražića, kar ni bilo posebno presenečenje, saj ima turški mednarodni mojster višji rating. V velemojstrskem obračunu je Blagojević, ki je v ponedeljek premagal slovenskega aduta za visoko uvrstitev Marka Tratarja, s črnimi figurami remiziral z drugim nosilcem Vladimirjem Epišinom. Rus za vodilnim dvojcem sicer zaostaja pol točke.

Prvi nosilec Tamas Banusz je z belimi figurami le remiziral s starim znancem novogoriškega turnirja, italijanskim FIDE mojstrom Ivanom Ceschio, ki mu tako kot v preteklosti pripada vidna vloga. Tudi Banuszov rojak Lazslo Gonda se je z belimi figurami moral zadovoljiti z osvojene pol točke na dvoboju proti srbskemu mednarodnemu mojstru Predragu Bodirogi. Madžarska velemojstra imata tako le majhne možnosti, da bi se vmešala v boj za končno zmago. Po sedmih krogih sta v skupini šahistov s po petimi točkami. Toliko jih je zbral tudi Bistričan Danijel Beletič, ki je v primorskem obračunu z belimi figurami ugnal Valterja Pregarca (ŠD Piran). ASO


Najbolj brano