Tudi vratar Žusterne dvakratni strelec

Pod balonom v Žustreni so odigrali šesti turnir mednarodne amaterske lige Alpe Adria, vendar je bil predvideni tekmovalni program prepolovljen. Domači vaterpolisti so dvakrat zmagali in enkrat izgubili. Na turnirju v Kranju so se izkazali tudi vaterpolisti Gorice, a bodo najbrž ostali brez zadnje zmage.

V domačem bazenu je v nedeljo Žusterna dvakrat zmagala in enkrat izgubila. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V domačem bazenu je v nedeljo Žusterna dvakrat zmagala in enkrat izgubila. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Rezultati 5. turnirja lige Alpe Adria - Žusterna : Posejdon Celje 12:1, Vrsar : Garestin Varaždin 3:7, Žusterna : Vrsar 4:5, Žusterna : Garestin Varaždin 8:7, Posejdon Celje : Vrsar 5:5.

Mednarodna amaterska Liga Alpe Adria poteka po turnirskem sistemu, ko vsak od klubov (vsaj) enkrat gosti ostale ekipe iz svoje skupine. Pod balonom v Žusterni so tekmovalni spored končali prej, kot so načrtovali, saj so vaterpolisti iz Verone (zaradi bolezni) in zadarske ekipe Kolpomorto (domnevno zaradi slabega vremena) ostali doma. Od predvidenih desetih tekem so jih odigrali polovico.

Naslednja tekma v Žusterni bo že jutri, ko bo v tretjem krogu slovenskega državnega prvenstva domača članska ekipa ob 20.45 gostila Kamničane.

Prvi dvoboj je postregel z obračunom med Žusterno in celjskim Posejdonom, ki so ga zanesljivo dobili domačini. Za presenečenje je poskrbel vratar Žusterne Jani Lončarevič, ki je na koncu prve in tudi druge četrtine zabil gola preko vsega igrišča. Potem pa Žusterni ni šlo več vse po načrtih. V drugi tekmi je v hrvaškem derbiju Varaždin gladko ugnal ekipo iz Vrsarja, ki pa je takoj zatem presenetila domačine in jih tesno premagala. Poraz je očitno zbodel domače vaterpoliste, saj so takoj reagirali in že v naslednji tekmi za zadetek ugnali Varaždince. Presenečenj pa s tem še ni bilo konec. Celjski Posejdon, ki se nahaja na dnu trenutne lestvice, je kljub vodstvu Vrsarja za velike štiri gole v začetku druge četrtine poskrbel za preobrat in izenačil navidez že izgubljeno tekmo.

Na turnirju je bil strelsko najbolj razigran Rene Černeka iz ekipe gostitelja turnirja, ki je v vseh treh tekmah zbral enajst golov in bil s tem bil tudi najboljši strelec turnirja. S po petimi goli sta mu sledila Dino Zgrebec (Garestin) ter Lovro Bosančić (Vrsar).

Že v soboto je bil v Kranju četrti turnir lige, kjer so zablesteli Novogoričani. Vaterpolisti Gorice so namreč najprej porazili ekipo Mroža, potem pa so zadali boleč poraz Kranjčanom. Žal se je njihova tekma proti Albamarisu iz Biograda končala z zapletom, saj naj ne bi smel nastopiti igra-lec, ki je bil na prejšnjem dvoboju izključen. Tako bo to srečanje najbrž regis-trirano s 5:0 za Hrvate. Izidi 4. turnirja - Mrož : Gorica 5:7, Ljubljana : Mrož 7:8, Gorica : Kranj 5:4, Ljublja-na : Albamaris 4:9, Albamaris : Kranj 6:6, Kranj : Mrož 15:5, Gorica : Albamaris 4:1 (dvoboj še ni registriran).

SANDI JERMAN


Najbolj brano