Tudi v četrto gre rado in za povrh še gladko

Z novo zmago, še četrto v gosteh, so se košarkarji Portoroža utrdili na drugem mestu lige za obstanek in so le še korak oddaljeni od ponovne uvrstitve med najboljših osem ekip v prvenstvu.

Dejan Čigoja Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dejan Čigoja Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŠOŠTANJ > Po dobrem mesecu dni so se košarkarji Portoroža ponovno odpravili v Šoštanj, kjer so v rednem delu sezone zabeležili suvereno zmago. S podobnimi ambicijami so v Šaleško kotlino odpotovali tudi včeraj, čeprav v zasedbi ni bilo Saša Ožbolta in Mihe Markiča, ki sta zaradi zdravstvenih težav predčasno zaključila sezono. Že pred tedni pa je svoje zadnje letošnje minute odigral tudi Alen Katonar.

Za dodatne preglavice portoroškega trenerja Konstantina Subotića je poskrbel še načeti veteran Stipe Modrić, ki je v zadnjem hipu zaokrožil kvartet odsotnih, in s tem poskrbel, da so imeli preostali košarkarji več kot dovolj prostora za udobno potovanje v kombijih. Portorožani so kljub vsem težavam začeli odločno in si po dveh prodorih mladega branilca Jana Barbariča hitro priigrali šest točk prednosti. Do konca prve četrtine pa se je z učinkovitimi akcijami pod košem izkazal še Jure Besedič. Glede na to da tudi Elektri poškodbe ne prizanašajo, sta oba trenerja pričakovano zelo pazljivo razporejala minute med svoje glavne adute. Portorožani so imeli tudi tokrat obilo težav v skoku pod obročema. Kljub temu da so prvi met za tri točke zadeli šele v osmem poskusu, so prvi polčas zaključili z zasluženim vodstvom.

ŠD Šoštanj, gledalcev 100, sodniki: Vučković (Maribor), Fišer in Benko (oba Ljubljana); četrtine - 15:19, 19:21, 15:24, 16:20. Elektra Šoštanj: Kosi 1 (2:1), Čebašek 13 (2:1), Špegel 2, Omladič, Cohn 16, Zagorc 2, Lekič 4, Fifolt 3 (3:1), Bajramlić, Hasić 15 (5:4), Stropnik, Brčina 9. Trener: Boštjan Kuhar. Portorož: Barbarič 8 (2:2), Močnik 5 (2:1), Borse, Hvalec, Petrović 13 (4:3), Čigoja 11 (2:2), Buda 10, Hodžić 20 (2:1), Končarevič, Besedič 17 (5:3). Trener: Konstantin Subotić.

Odločilni korak do četrte gostujoče zmage v ligi za obstanek so gostje storili v tretji četrtini, ko so na krilih Vjeka Petrovića prišli do dvomestne prednosti. Domačini pa so občasno pretili le s samostojnimi akcijami Američana Travisa Cohna. V končnici dvoboja je svoje delež prispeval še natančni Alen Hodžić, tako da je prednost Portoroža še naprej iz minute v minuto vztrajno naraščala. Vse do končnih 19 točk.

SM


Najbolj brano