Tudi kolajne bodo

Aleš Škoberne je slovenski balinarski selektor že šesto leto. Kot aktiven balinar je tekmoval za Polje, Brdo, Skalo in Krim, njegov največji tekmovalni uspeh pa je osvojitev srebrne kolajne (v dvojicah z Veharjem) na svetovnem prvenstvu v Lyonu 1999.

Aleš Škoberne Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Aleš Škoberne Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Za nastope na bližnjem evropskem prvenstvu v Kopru (od 29. septembra do 4. oktobra) pripravlja slovenske izbrance, ki sodijo med favorite v vseh šestih disciplinah. O različnih vlogah selektorja in igralca Aleš Škoberne meni: “Lepo in ponosno je biti oboje, v vsakem obdobju sem že doživel zelo lepe trenutke. Je pa biti selektor bolj stresno, ker trpiš v vsaki disciplini, dobesedno dihaš z vsakim reprezentantom, kot igralec pa si osredotočen le na disciplino, v kateri nastopaš.”

> Prihodnji teden športna javnost od vas pričakuje nove kolajne. Je nastop v domačem okolju in pred domačimi gledalci za reprezentante prej prednost ali breme?

“Lahko se vse zasuka v katerokoli smer, a sem optimist in upam na dobre dosežke. V Kopru so nas lepo sprejeli, tekmovalno prizorišče za nas ni neznanka, igrišča so standardna, pa tudi reprezentanti se med seboj dobro poznamo. Naši fantje so balinarski polprofesionalci, kar pomeni, da imajo za seboj že številne pomembne tekme, zato menim, da bosta domače vzdušje in nasploh domače okolje za njih prej prednost.”

> S kakšnim dosežkom boste kot selektor zadovoljni?

“V vseh šestih disciplinah smo med favoriti za kolajne. Tudi če se ne bo vse idealno izteklo, računam na osvojitev vsaj treh do štirih kolajn. Prav tako pa ne bo zanemarljiv učinek, ki ga ponuja organizacija prvenstva - popularizacija balinarskega športa, za katerega se vodstvo in vrhunski tekmovalci ves čas trudimo.”

BG


Najbolj brano