Tudi Rieira, Muslimović, Bellima in Cisse

Kanarčki so se včeraj dopoldan začeli zbirati že pred napovedano deseto uro, po uvodnem sestanku v slačilnicah pa so se tričetrt ure kasneje predstavili tudi v tiskovnem središču rumeno-modrega prvoligaša. Kot je bilo pričakovati, je bilo že prvi dan priprav novosti veliko, obeta pa se še kakšna.

Za strokovnim tandemom Matić-Petković je deseterica novih 
obrazov FC Koper. Foto: Sandi Jerman
Za strokovnim tandemom Matić-Petković je deseterica novih obrazov FC Koper. Foto: Sandi Jerman

KOPER > Prisotne je prvi pozdravil direktor Dušan Petković, za njim se je postavila deseterica novih nogometašev, direktor pa se je po prazničnem voščilu najprej posvetil odnosom s sedmo silo, šele potem je spregovoril o kadrovskih novostih. “Na razpolago smo 24 ur na dan, a me je, odkar sem v Kopru, le enkrat poklical nekdo od novinarjev. Zato zavračam zapise o zaprtosti kluba, o skrivnostnih ljudeh iz ozadja. Mi smo že doslej med premorom delali za ta novi Koper. Nismo veliko govorili, raje smo potiho delali. Seveda je sredi sezone zelo težko na hitro spraviti skupaj povsem novo moštvo. Naš cilj je sestaviti takšno ekipo, da bosta na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca, kot to delajo veliki klubi. Deseterica novincev je danes že tu, Albert Rieira in Zlatan Muslimović se nam bosta pridružila v naslednjih dneh. V tem času naj bi se treningom priključili še dva ali trije kakovostni tujci,” je povedal Dušan Petković.

Sledila je kratka predstavitev prisotnih novincev in sicer so se pripravam od prvega dne priključili naslednji igralci (v oklepaju so imena klubov, od koder prihajajo): Hrvati Toni Datković (Zavrč, Rijeka), Jakov Biljan (Dinamo Zagreb), Ivan Čović (Inter Zaprešič), Luka Leko (NK Lučko), Igor Horvat (Samobor) in Ivan Blatancić (Rijeka), državljan BiH Marin Jurina (Hajduk) ter švicarski Albanec Fabian Lokai (FC Koniz). Bolj znana sta Španec Ruben Bellima (Real Madrid, Castilla) in Malijec Djibril Mademba Cisse (litovski Utenis Utena), ki je pa je le soimenjak slavnega francoskega reprezenanta.

Potem je spregovoril še trener Slavko Matić: “Zadnji trije meseci so bili za nas zelo turbolentni. Kljub številnim težavam smo le sestavili ekipo, potrbovali pa bomo še nekaj časa, da se uigramo. Takoj bomo začeli delati in že danes imamo v planu dva treninga. Navijačem sporočamo, da bodo odslej igrali tisti, ki si bodo zaslužili, tisti, ki se bodo na treningih res trudili. Prve dni bomo vadili v Kopru, nato pa konec tedna v Medulinu začenjamo drugo fazo priprav. Sklepno fazo bomo spet opravili na Bonifiki. Na turnirju v Medulinu bomo odigrali tekme s Slavenom Belupom, Interjem iz Zaprešiča, romunsko Constanto in še z enim kakovostnim nasprotnikom. Do prijateljske tekme s Crveno zvezdo, ki bo predvidoma 26. januarja, bomo opravili 22 treningov, dogovorjeni pa smo tudi za prijateljski dvoboj z zagrebškim Dinamom.”

Po koncu predstavitve je bil na vrsti prvi trening, ki se ga je udeležilo 25 nogometašev. Že pred tem sta kot zadnja koprski klub zapustila še Damir Hadžić (Celje?) in Mislav Anđelković (Birkirkara, Malta).

SANDI JERMAN


Najbolj brano