Tudi Goričani čez Olimpijo

Nogometaši Gorice so na zadnji tekmi 27. kroga dosegli četrto spomladansko zmago, na katero Olimpija v drugem delu sezone še čaka. Sinoči je doživela četrti poraz, potem ko je v šokantni končnici za goriško zmago z 2:1 zadel Dejan Žigon.

Zadetek Rifeta Kapića (v modrem dresu) je - skupaj z golom 
Dejana Žigona - Gorici prinesel točke proti Olimpiji.   Foto: Jure Batagelj
Zadetek Rifeta Kapića (v modrem dresu) je - skupaj z golom Dejana Žigona - Gorici prinesel točke proti Olimpiji.  Foto: Jure Batagelj

LJUBLJANA > Čeprav je včeraj v dopoldanskih urah prišla uradna potrditev, da se je Olimpija razšla z Rankom Stojićem, tribune v Stožicah po odhodu nepriljubljenega športnega direktorja niso bile posebej dobro zasedene. Vsekakor precej slabše kot na dvoboju s Koprom, ko je bil vstop prost. Po zaslugi organiziranih privržencev obeh ekip pa je bilo vseeno občutiti glasen navijaški utrip. Na častni tribuni Olimpijin predsednik Milan Mandarić, ki je sedel ob nekdanjem napadalcu zagrebškega Dinama in hrvaške reprezentance Bošku Balabanu, po prvem delu tekme ni imel razlogov za zadovoljstvo. Veliko je bilo napak na obeh straneh, Gorica pa je po začetnem otipavanju pustila boljši vtis. Iz nekaterih akcij bi lahko gostje morda iztržili več od strelov s kota.

Na drugi strani goriška obramba, kjer je prvič v spomladanskem delu sezone priložnost dobil Uroš Celcer, dolgo ni bila na resni preizkušnji. Prvi omembe vreden strel je sprožil Rifet Kapić v 32. minuti, kar priča o (ne)moči obeh ekip. Ni čudno, da so se nekaj trenutkov kasneje že zaslišali prvi žvižgi na račun gostiteljev, ki so po spletu okoliščin vendarle ogrozili novogoriška vrata. Blok Mihe Gregoriča je preprečil večje nevšečnosti za Grego Sorčana, ki je nato poslal dolgo podajo čez Olimpijino zadnjo vrsto. Žal je tudi lob Mirana Burgića preletel gol. Edina domiselna akcija Olimpije tik pred zaključkom prvega polčasa pa je ob oklevanju domačih igralcev sprožila slikovito reakcijo domačega trenerja Marijana Pušnika, ki je pospremil še eno skromno predstavo svoje ekipe v uvodnih 45 minutah, kmalu po prihodu iz slačilnic pa je bil deležen še nekaj zmerljivk iz zmajevega gnezda.

Olimpija : Gorica 1:2 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 1700, sodnik Skomina (Koper) 7. Strelec - 0:1 Kapić (60), 1:1 Eleke (69), 1:2 Žigon (91).

Gorica: Sorčan 7, Gregorič 7, Boben 7, Celcer 7, Škarabot 7, Kolenc 7 (od 85. Nagode -), Grudina 6,5, Osuji 6,5 (od 77. Žigon 7,5), Kapić 7,5, Burgić 7, Filipović 6,5 (od 74. Edafe -). Trener: Miran Srebrnič.

Olimpija: Vodišek 5,5, Klinar 5,5, Štiglec 5, Mitrović 5,5, Bajrić 5,5 (od 85. Tijanić -), Cretu 5,5 (od 54. Avramovski 5), Ilić 5,5, Wobay 5,5 (od 74. Alves), Kirm 5,5 Eleke 6, Benko 5. Trener: Marijan Pušnik.

Rumeni kartoni: Cretu, Mitrović, Ilić; Kapić, Celcer.

Že v uvodnih minutah nadaljevanja so se začele generalke za gol Novogoričanov, ki se jim je v protinapadih odpiralo vse več prostora. Zlasti potem, ko je Pušnik na klop posedel obrambno varovalko Alexandra Cretuja. Obilo manevrskega prostora je z natančnim strelom za vodstvo Gorice izkoristil Rifet Kapić. Zmerljivke z navijaškega sektorja Olimpije so se še stopnjevale. Nekaj jih je bil deležen tudi koprski sodnik Damir Skomina, potem ko ni piskal enajstmetrovke, ki jo je skušal izsiliti Denis Klinar. Domači pritisk pa je vendarle obrodil sadove. Po spodrsljaju Filipovića, strelu Juliusa Wobaya in obrambi Sorčana, je dolg strelski post prekinil Blessing Eleke. Tekma se je dokončno odprla, tehtnica pa bi se lahko nagnila na eno ali drugo stran. Posebej šokantna pa je bila končnica oziroma sodnikov dodatek. Dejan Žigon je vnovič popeljal Gorico v vodstvo, potem pa je Leon Benko zamudil nemogoče. Zmaga je šla v Novo Gorico.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano