Tudi Goričane je končno poljubila sreča

Nogometaši Gorice so vendarle prekinili negativni niz in se po zmagi 1:0 proti Zavrču veselili treh točk, s katerimi so lažje zadihali pred zadnjima prvenstvenima tekmama v jesenskem delu.

Marshal Johnson (pri žogi) je dosegel svoj prvi zadetek v novogoriškem dresu Foto: Jure Batagelj
Marshal Johnson (pri žogi) je dosegel svoj prvi zadetek v novogoriškem dresu Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Olajšanje ob osvojitvi polnega izkupička je bilo veliko. Tako pri novem trenerju Iztoku Kavčiču kot pri igralcih, ki so se znašli v spirali slabih rezultatov. Le občasno so jih prekinili z zmagami. V 18. prvenstvenih krogih so zabeležili šele četrto, po kateri je tudi pogled na lestvico nekoliko lepši.

Kavčič je tudi po sili razmer - zaradi poškodb ali bolezni so manjkali Alen Jogan, Marco Modolo, Venturim, Stephen Makinwa, Ezekiel Henty - poslal na igrišče spremenjeno enajsterico, v kateri sta denimo obrambni igralec Sead Jakupović in napadalec Osuji Amarachi pred tem igrala le za pokušino, prvič pa se je sicer maloštevilnim gledalcem v športnem parku predstavil povratnik Nabil Taider. Posojeni nogometaš Parme, ki je v pretekli sezoni zbiral le drobtinice, je zaigral v vlogi zadnjega zveznega igralca in se kar dobro znašel.

Boljšega začetka si Novogoričani sicer ne bi mogli želeti. Nogometni rek Kdor ga ne da, ga dobi, se je končno v lepši luči pokazal tudi belo-modrim. Zavrču se je namreč v peti minuti ponudila obetavna priložnost, a je Dino Kresinger meril prek gola. Bolje so svojo izkoristili gostitelji, Po podaljšanem kotu in podaji Amedeja Vetriha je bil z glavo najvišji v kazenskem prostoru Marshal Johnson, ki je natančno zadel levi spodnji kot gostujočih vrat.

Tudi preostanek prvega polčasa se je razvijal po željah gostiteljev, ki so vsilili svoj ritem Haložanom in jim niso dovolili, da bi se nevarneje približali domačim vratom. Tudi poškodba Dejana Žigona ni pokvarila goriških načrtov, za popolno rezultatsko zadovoljstvo je manjkal še drugi zadetek. Priložnosti so se zlasti v končnici prvega polčasa ponujale. Po odmoru se je zgodila igralska preobrazba. Gostje so bili po anemičnem prvem polčasu precej odločnejši in tudi konkretnejši. V uvodnih 15 minutah nadaljevanja je bilo v domačem kazenskem prostoru nekajkrat pošteno vroče, zlasti po prekinitvah oziroma kotih. Enkrat je gostitelje rešil tudi okvir vrat.

Igra se je uravnotežila po menjavi v domači vrsti. Alessio Innocenti je s svojo gibljivostjo in nepredvidljivostjo omogočil več manevrskega prostora zvezni vrsti, ki se je znašla v težavah. Sčasoma se je tudi težišče igre premaknilo z novogoriške polovice bliže sredini. Za zmago pa je bilo gostiteljem kljub igralcu več v končnici vendarle treba trepetati do zadnjega sodnikovega žvižga. V (proti)napadih se je tudi v soboto ponovila že videna jesenska zgodba, povezana z neučinkovitostjo.

“Vsaka menjava trenerja je določen šok. Prvi se je izkazal za pozitivnega, drugi tudi. Novi trener je prinesel nekaj svežih zamisli, povezanih z večjo agresivnostjo, kar je bilo videti zlasti v prvem polčasu. V drugem nas je malo zmanjkalo. Zmaga je vendarle zaslužena. Pomembna pa je tudi za okrepitev samozavesti pred zadnjima dvema tekmama, kjer bomo tudi iskali pot do treh točk,” je pojasnil napadalec domačinov Sandi Arčon.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano