Tudi Gorica v četrtfinalu

Nogometaši Gorice bodo po zmagi 3:0 v Celju proti tretjeligašu Šampionu edini primorski predstavnik v četrtfinalu slovenskega pokala. Njihov nasprotnik bo Triglav.

 Foto: STA
Foto: STA

Šampion : Gorica 0:3 (0:0)

CELJE > Stadion Olimp, gledalcev 150, sodnik Perić (Kranj). Strelca - 0:1 Marinič (74), 0:2 Edafe (84), 0:3 Edafe (87).

Gorica: Štrukelj, Celcer (od 8. Curk), Kavčič, Lipušček, Gregorič Kolenc, Humar, Nagode (od 59. Osuji), Humar, Marinič, Gulič (od 66. Kapić), Edafe. Trener: Miran Srebrnič.

Novogoričani so v 2. krogu pokalnega tekmovanja opravili z vodilno ekipo tretje SNL sever. Premešana postava gostov je na umetni travi hitro prevzela pobudo, ki pa je bila povečini jalova. Novogoričani so zbirali kote, a tudi napačne podaje in odločitve. Vse preveč pa je bilo tudi zadrževanja žoge v samostojnih akcijah.

V nadaljevanju so Novogoričani stopnjevali ritem, zlasti po drugi in tretji menjavi. V prvo so bili zaradi poškodbe Uroša Celcerja prisiljeni že v uvodnih minutah tekme. Sprožilec novogoriškega zmagovitega juriša je bil Rifet Kapić, ki je imel prste vmes tudi pri vseh zadetkih. Najprej je stresel okvir vrat, v nadaljevanju akcije pa je Leon Marinič dosegel prvi gol. Načeti gostitelji, ki jih vodi nekdanji nogometaš Gorice Oskar Drobne, pa so do konca še dvakrat morali po žogo v svojo mrežo. Med strelce se je z goloma vpisal tudi Donatyus Edafe.

Že zdaj pa je jasno, da bomo dobili novega pokalnega zmagovalca. V drugem krogu so se včeraj namreč morali posloviti Domžalčani. Branilci lovorike so v Murski Soboti z 1:3 klonili pred vodilnim drugoligašem Muro, ki se je z Gorico tako v četrtfinalu pridružila Mariboru, Krki, Triglavu, Aluminiju, Celju in Olimpiji, ki je v torek zvečer kar s 7:0 odpravila Radomlje.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so danes opravili žreb četrtfinalnih dvobojev za pokal Slovenije. Ljubljanska Olimpija, trenutno vodilna v Prvi ligi Telekom Slovenija, se bo pomerila z državnim prvakom iz Maribora, drugi četrtfinalni pari pa so Aluminij : Krka, Celje : Mura in Triglav : Gorica.

Termina četrtfinalnih tekem sta 18. in 25. oktober.

ASO, STA


Najbolj brano