Trije primorski aduti

Danes se začenja žensko rokometno državno prvenstvo. Primorsko bodo zastopale tri ekipe. Najvišje ambicije imajo v Ajdovščini, kjer bodo igrali tudi v evropski ligi, poleg Kopra pa so novinke v elitni druščini še novinke iz Hrpelj.

Glavna okrepitev  Mlinotesta v novi sezoni je  Teja Ferfolja (desno v 
modrem dresu, ko je še igrala za Zagorje). Foto: Igor Mušič
Glavna okrepitev Mlinotesta v novi sezoni je Teja Ferfolja (desno v modrem dresu, ko je še igrala za Zagorje). Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine v evropsko sezono vstopajo okrepljene s Šempetrko Tejo Ferfolja, ki je prej igrala za Zagorje. Ekipa, ki je v prejšnjem državnem prvenstvu zasedla tretje mesto in premagala celo vodilni Krim, bo tudi v novi sezoni konkurenčna najboljšim. Izziv ji predstavlja igranje v evropskem pokalu Challenge, kjer se bo novembra pomerila s črnogorskim Danilovgradom. V prvem krogu domače lige pa danes doma gosti novinke iz Brežic.

“Cilj v Evropi je uvrstitev v drugi krog, v državnem prvenstvu pa želimo doseči vsaj tak rezultat kot lani, kar bo zelo težko, saj sta se ekipi Celja in Krke močno okrepili, pa tudi druge ekipe so bodo zdaj bolj pripravile na nas, saj bomo veljali za favorite in ne več za presenečenje. Kljub temu naše ambicije ostajajo visoke, saj menim, da smo zelo dobro pripravljeni. Malo imamo še problemov z uigranostjo, ampak to ne bo trajalo dolgo,” je optimističen trener Mlinotesta Dušan Vidmar.

Rokometašice Ženskega univerzitetnega rokometnega društva Koper je v novi sezoni prevzela bivša trenerka Pirana Dalija Erceg, ki je v tej vlogi zamenjala dosedanjega trenerja prve koprske ekipe Igorja Poklarja. Ekipo sta okrepili dve igralki iz Pirana, Amina Jagurdžija in Adelina Kraja, sicer pa njeno jedro ostaja enako kot lani.

Koprčanke so v prejšnjem prvenstvu osvojile sedmo mesto, v pokalnem tekmovanju pa so bile tretje. “Trenirale smo vsak dan in odigrale tudi nekaj pripravljalnih tekem. Šlo nam je dobro,” je zadovoljna Ercegova, ki danes s svojimi varovankami gostuje v Novem mestu. “Tekma bo težka, še posebej, ker prvi krog igramo v gosteh. Vendar nikoli ne pričakujem poraza, niti proti Krimu; sem pač tak tip. Kakšnih posebnih ciljev si v klubu nismo zastavili, razen tega, da iz ekipe potegnemo maksimum in prikažemo čim boljši rokomet. Kar pa ne pomeni, da sami pri sebi nimamo visokih ambicij,” dodaja koprska trenerka.

V prvo žensko rokometno ligo so napredovale Hrpeljke, ki so si v prvi B ligi prepričljivo zmago zagotovile že štiri kroge pred koncem sezone. Ekipa Jadrana Bluemarine bo pod vodstvom trenerja Petra Kastelica danes doma gostila ne preveč močnega nasprotnika, ekipo Ljubljane, proti kateri bodo lahko pokazale, kako se znajdejo v elitni konkurenci.

ALJA TASI


Najbolj brano