Triatlon in akvatlon

V soboto bo Koper ponovno gostil ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu se bo med 14. in 21. uro odvijala športno rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2015, za katero bo tako kot prejšnja leta poskrbelo domače športno društvo 3ŠPORT.

Utrinek iz lanskega Triatlona za pokal Istre
Utrinek iz lanskega Triatlona za pokal Istre 

KOPER > Organizatorji športni dogodek namenjajo tako rekreativnim športnikom in izkušenim tekmovalcem kot najmlajšim. Slednji se bodo preizkusili na super sprint Eppinger triatlonu za otroke (300 metrov plavanja/10 kilometrov kolesa/2 kilometra teka). Odrasli športni navdušenci bodo izbirali med malim triatlonom za vsakogar (300/10/2) in najdaljšo razdaljo tekmovanja, sprint triatlonom (750/21,5/5), ki letos šteje tudi za državno prvenstvo. Na voljo bo tudi tekmovanje v štafetnem triatlonu v ekipi dveh ali treh tekmovalcev, ki je priložnost za vse, ki se v svet triatlona podajajo prvič.

Novost, ki jo letos ponuja organizator, je tekmovanje v akvatlonu - kombinaciji plavanja in teka, in sicer v treh različnih razdaljah, v kateri se bodo lahko pomerili tako otroci kot odrasli.

Športno dogajanje bo dopolnila ponudba nekaterih domačih obrtnikov na stojnicah, poskrbeli bodo tudi za varstvo otrok z animacijo.

Program:

> od 13. ure do 17.15: prijave na Ukmarjevem trgu pri koprski plaži

> ob 15.15: akvatlon za vsakogar

> ob 16.45: super sprint “Eppinger” triatlon za otroke

> ob 16.45: mali triatlon za vsakogar

> ob 18. uri: sprint triatlon in štafete

> ob 19.30: pogostitev, druženje

> ob 20. uri: razglasitev rezultatov in podelitev priznanj

Zapore prometa:

> Od 12. junija (14.30) do 13. junija (do 22. ure): Ukmarjev trg - park, Kopališko nabrežje - sprostitev parkirnih mest zaradi varnosti udeležencev in postavitve tekmovalnega prizorišča

13. junij, od 16.30 do 19.30: popolna zapora prometa:

> Ukmarjev trg, odsek Pristaniške ulice, Kopališko nabrežje in odsek Vojkovega nabrežja,

> Ankaranska cesta: od krožišča vhoda Luke Koper do krožišča Porsche Koper – zapora vseh štirih pasov

> od krožišča Porsche Koper do krožišča Sermin – enosmerna zapora dveh notranjih pasov smer Ankaran-Koper (promet v smeri Koper-Ankaran v krožišču Sermin bo potekal nemoteno).

13. junij, od 16.15 do 20.00

> Popolna zapora prometa: Pristaniška ulica (krožišče pri koprski tržnici do Ukmarjevega trga)

NR


Najbolj brano