Tri točke za lep teden

Po turbulentnih prvih treh mesecih v dresu Borussie Dortmund si bo Kevin Kampl v taboru slovenske reprezentance vendarle lahko malce oddahnil, čeprav tudi slovenski navijači od vezista, za katerega je velikan iz Porurja plačal 12 milijonov evrov, veliko pričakujejo.

Kevin Kampl Foto: Picasa
Kevin Kampl Foto: Picasa

BRDO PRI KRANJU > “Vesel sem ponovnega snidenja z reprezentančnimi soigralci, med katerimi je tudi nekaj novih obrazov. Prepričan sem, da nas čaka zelo lep teden, ki ga moramo zaokrožiti z zmago proti San Marinu. Vsaka tekma je pomembna, zato moramo tudi tekme proti slabšim reprezentancam vzeti zelo resno. Zavedam se, da bo za medije in navijače precej bolj atraktivna prihodnja kvalifikacijska tekma proti Angliji, a smo nogometaši osredotočeni na petkov dvoboj, katerega moramo odigrati zelo pametno,” je v ponedeljek ob prihodu na reprezentančni zbor pojasnil 24-letni Kevin Kampl, sin slovenskih izseljencev, ki je svojo nogometno pot začel v Nemčiji, nogometni svet pa nase opozoril z učinkoviti predstavami v dresu Red Bull Salzburga.

> Kakšen je recept za zmago proti San Marinu?

“Predvsem moramo potrpežljivo čakati na priložnosti, ki se nam bodo ponudile in jih izkoristiti, obenem pa ohraniti zbranost v obrambnih akcijah. Gostov ne smemo vzeti prelahko. Zagotovo se nam bodo ponudile priložnosti, ki jih moramo izkoristiti. Prepričan sem, da bomo zmagali.”

> Se je vaše zdravstveno stanje v zadnjem obdobju izboljšalo?

“Težave pred prvo tekmo osmine finala lige prvakov proti Juventusu so mi vzele ogromno moči. Izgubil sem kar nekaj kilogramov, ki pa sem jih na srečo hitro pridobil. Počutim se bolje in to je najbolj pomembno. Ponovno sem si izboril mesto v ekipi. Vse skupaj je bilo kar zahtevno, saj se je potrebno zavedati, da je nemško prvenstvo precej močnejše od avstrijskega.”

> Je stanje v klubu res tako dramatično, kot ga opisujejo mediji?

“Vse zadeve še ne fukcionirajo, vsem pa je jasno, da se moramo pomakniti še kakšno mesto više na prvenstveni lestvici. Imam občutek, da vodilni možje kluba že postavljajo temelje za prihodnjo sezono, saj smo letos bržkone že zapravili možnosti za preboj v evropske pokale. O tem se v klubu sploh ne pogovarjamo in takšna navodila nam daje tudi trener.”

> O čem je tekla vroča debata s trenerjem Kloppom po zadnji tekmi proti Kolnu?

“Po tej tekmi sva se s trenerjem Kloppom pogovorila kar na igrišču, zato je vse skupaj morda malce bolj odmevalo v javnosti. Ni šlo za noben večji nesporazum, temveč le za debato o manjših napakah celotnega moštva na tisti tekmi, zaradi burne reakcije pa se mi je pozneje tudi opravičil.”

> Kako pa slabe rezultate prenašajo vaši navijači?

“Klub za njih pomeni življenje, tako da so njihove reakcije ob slabih rezultatih več kot razumljive. Seveda so žalostni, ko vidijo, da gre njihovemu klubu slabo. Sicer vedo, da se igralci zelo trudimo, a v nogometu pač prihaja do takšnih situacij. Izpad iz lige prvakov proti Juventusu so kar dobro prenesli, saj so se zavedali, da je moštvo iz Torina favorit. Upam, da jim bomo zaključek sezone polepšali s pokalno lovoriko.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano