Tri opcije za Handanovića. Lapadula v Serie A?

S koncem prvenstev prihaja čas za menedžerje, preverjanje njihovih sposobnosti in številna dolgotrajna pogajanja. Nekaj poslov je praktično že sklenjenih in zgolj čakajo na pogodbene podpise akterjev.

Samir Handanović
Samir Handanović 

ITALIJA > Najbolj dejavni so pri italijanskem prvaku Juventusu, kjer so si za novo sezono že zagotovili dve novi moči. Iz Palerma so za približno 30 milijonov evrov pripeljali mladega argentinskega napadalca Paula Dybalo, ki je v letošnji sezoni dosegel 13 zadetkov.

Torinčani v ofenzivi

Iz Torina je v teh dneh prišla potrditev, da so se z Realom dogovorili za prestop nemškega reprezentanta Samija Khedire, ki je bil nazadnje v Madridu na stranskem tiru. Juventusov direktor Giuseppe Marotta pojasnjuje: “Potrebujemo izkušene in kakovostne igralce, da bi dvignili konkurenco in kakovost v moštvu.” Realu so te dni sicer uradno zanikali govorice, da naj bi z Juventusom govorili tudi o prestopu mladega Francoza Paula Pogbaja. Ta sicer ostaja na radarju Barcelone, Paris SG in Manchester Cityja, a je težko verjeti, da bi bil kateri od velikanov stari dami pripravljen plačati 80 ali več milijonov evrov, kolikor naj bi bila Francozova tržna cena.

Med Torinom in Madridom bo poleti zagotovo tudi vroča linija v zvezi z napadalcem Alvarom Morato, ki je letos zablestel v mestu pod Alpami. Real naj bi v pogodbi imel pravico odkupa po izteku sezone, toda pri Juventusu kaj takega zanikajo. Pri italijanskih prvakih si sicer ogledujejo tudi ofenzivnega igralca Chelseaja Oscarja ter Bayernova de Bruyna in Mehdija Benatio, za katerega pa Bavarci zahtevajo visokih 22 milijonov evrov odškodnine.

Pri Milanu še niso opustili upanja na vrnitev trenerja Carla Ancelottija. Njegovo odločitev pričakujejo v nekaj dneh. V primeru vrnitve naj bi moštvo izdatno okrepili. Prva želja je povratek Zlatana Ibrahimovića, ki pa je zelo malo verjeten. Pri rdeče-črnih se se ogreli za junaka Seville, Kolumbijca Carlosa Bacco, za zveznega igralca dortmundske Borussie Ilkaya Gündogana ter za Atleticovega Maria Suareza.

Kam bo odšel Handanović?

Pred prenovo moštva je milanski Inter. Trener Roberto Mancini je potrdil svojo pripravljenost, da projekt pod vodstvom indonezijskega predsednika Ericka Thohirja vodi naprej. Že mesece si prizadeva na svojo stran pridobiti visokoraslega zveznega igralca Manchester Cityja Yayo Toureja. Mancini ga dobro pozna in meni, da bi bil prav on lahko nova gonilna sila Milančanov. Verjeti je, da bo ob koncu posel tudi izpeljan. Prav zato je Inter na trg dal Hrvata Matea Kovačića, ki si ga ogleduje Liverpool. Toda pri Interju zahtevajo pretiranih 30 milijonov evrov. Mancini je že sklenil posel z Galatasarayem. Za 7,5 milijona evrov se bo v Lombardijo preselil levi bočni Alex Telles. Prav pri turškem velikanu pa naj bi kariero nadaljeval Nemec Lukas Podolski. Ta se pri Interju ni izkazal in se bo kmalu vrnil k Arsenalu. Glede na odnos s trenerjem Arsenom Wengerjem, je pričakovati, da tam ne bo več igral.

Še naprej je negotova usoda slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Roma je pred kratkim v Milano poslal ponudbo, vredno sedem milijonov evrov, ki so jo črno-modri gladko zavrnili. Po Manchester Unitedu se je v vrsto za Ljubljančana postavila tudi Valencia. Vsi trije potencialni kupci bodo prihodnjo sezono zaigrali v ligi prvakov, prav to pa je največja želja Handanovića. Kot njegovega naslednika pri Interju se največkrat omenja sedanjega vratarja Parme Antonia Miranteja, ki bi ga lahko dobili za drobiž.

Na Otoku mediji že špekulirajo o odhodu Kolumbijca Juana Cuadrada. Ta je januarja za 34 milijonov evrov v Chelsea prišel kot velika okrepitev. Toda nekdanji član Fiorentine je zaigral samo na 12 prvenstvenih tekmah, zadetka pa ni dosegel.

Lapadula kar v serie A?

Po izvrstni sezoni v dresu Terama v tretji ligi se je na radarju prvoligašev znašel lanskoletni napadalec Gorice Gianluca Lapadula. Zanj se resno zanimata Torino, od koder je t tudi doma, ter novi član serie A Frosinone. Vse je sicer odvisno od razpleta Parmine zgodbe, s katero je Lapadula še vedno pogodbeno zvezan.

PETER MARAŽ


Najbolj brano