Tri ekipe, trije različni izpleni

V prvem krogu so Dekančani slavili v gosteh pri Veržeju, Sežanci so dolgo imeli v nogah zmago pri donedavnem prvoligašu, Brici pa so morali tokrat priznati primat “cvičkarjem”.

 Foto: STA
Foto: STA

Izidi 1. kroga - Farmtech Veržej : Jadran Dekani 0:2 (0:0), Rogaška : Bravo 0:3 (0:1), Nafta 1903 : Roltek Dob 1:0 (0:0), Radomlje : Cherrybox 24, Tabor 1:1 (0:0), Fužinar : Mura 1:4 (0:1), Ilirija 1911 : Krka 4:1, Zarica Kranj : Drava Ptuj 1;2 (1:1), Brežice : Brda 1:0 (1:0).

Primorski pari 2. kroga (12. avgusta) - Jadran Dekani : Brežice T.Č., Cherrybox24 Tabor : Ilirija 1911, Drava Ptuj : Brda.

Radomlje : Cherrybox24 Tabor 1:1 (0:0)

RADOMLJE > Šporni park, gledalcev 200, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelca: 0:1 Gulič (53), 1:1 Hajrić (90).

Cherrybox 24 Tabor Sežana: S. Bole, Gavrić, Vidaković, Salkić, Vukelić, Sever, Gulič, Kosmač (od 69. Masten), Pavić (od 81. Črgan), Škerjanc, Stančič (od 72. Duspara). Trener: Uroš Barut.

Novinec je zapravil izjemno priložnost, da bi premagal nekdanjega prvoligaša, ki ima vnovič visoke ambicije. Po popolni prevladi je izenačujoči zadetek prejel pred začetkom sodniškega dodatka. Za Radomlje je debitiral Koprčan David Adam, ki je bil s številnimi obrambami nedvomno igralec tekme. V strokovnem štabu Radomelj je sicer kot trener vratarjev tudi Vasja Simčič. “Igrali smo dobro in smo prevladovali, zato je res škoda, da take priložnosti nismo izkoristili. Kar smo prikazali, je lepa spodbuda za naprej. Če bomo tako igrali, bomo zagotovo uspešni,” pravi Saša Gulič, strelec vodilnega zadetka za Tabor (po podaji Dina Stančiča), ki je v nadaljevanju tekme v 70. minuti tudi zatresel prečnik. Druga izrazita priložnost je bil strel Marka Črgana, ki ga je Adam čudežno ubranil, tako kot pred tem strela Roka Duspare in Alena Pavića. Gostitelji so se na koncu veselili točke, ko je po prostem udarcu in edini priložnosti domačih v drugem polčasu ter slabšem posredovanju obrambe posojeni igralec Maribora Anel Hajrić z glavo postavil končni izid. RM

Farm. Veržej : Jadran 0:2 (0:0)

VERŽEJ > Stadion Čistina, gledalcev 150, sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelca: 0:1 G. Šćulac (73), 0:2 Stepančič (85).

Jadran Dekani: Rupnik, Stepančič, Prijevec, Kljajić, Terčič, Stipaničev (od 87. Santin), Petrovčič (od 82. Fortuna), G. Šćulac, M. Babič, Rodica (od 74. Perše), Šop. Trener: Nevio Finkšt.

Pred uvodnim gostovanjem v višjem rangu Dekančani niso natančno vedeli, kam sodijo v povečani drugi ligi, dodaten glavobol pa je trenerju Neviu Finkštu povzročila poškodba Jakoba Vitezice. Namesto njega je moral poslati v igro poslati Almina Kljajića, ki se je sicer posvetil fizioterapiji in naj bi predvidoma moštvu pomagal predvsem ob igrišču, manj pa na njem. Kljub temu je izkušeni štoper opravil svoje naloge brez napake, saj mimo njega ni prišla niti mušica. Najbrž je tudi huda vročina vplivala, da v prvem polčasu priložnosti praktično ni bilo. Po premoru je pripeka malce popustila in igra se je takoj razživela. Prva kri je odšla na stran gostov, ki so dvakrat nevarno zapretili, toda v 51. minuti so si gostitelji po neprevidnosti pesjanov priigrali enajstmetrovko, ki pa jo je Anže Rupnik bravurozno ubranil. Do odločitve je prišlo v končnici tekme. V 73. minuti je Gregor Šćulac našel pot do mreže in prinesel gostom veliko olajšanje. Do konca so mirno nadzorovali minimalno prednost, v 85. minuti pa je Luka Stepančič razrešil vse dvome.

Morda smo pričeli preveč previdno, ampak v nadaljevanju smo bili veliko boljši, zato smo tudi zasluženo zmagali. Uvodni uspeh je lep obet za novo sezono in dokaz, da smo v pripravljalnem obdobju dobro delali,” je povedal Anže Rupnik, vratar Jadrana.

BP

Brežice : Brda 1:0 (1:0)

BREŽICE > Mestni stadion, gledalcev 300, sodnik Tošeski (Medvode). Strelec - 1:0 Azinović (33).

Brda: Radikon, G. Debenjak (od 63. J. Kodermac), B. Kavčič, Kompara, Rojc, Rijavec, Ferjančič, Simčič Zuljan, L. Kodermac (od 83. Terziev), Kuraj, M. Kavčič. Trener: Florijan Debenjak.

Brici so prvenstvo začeli v nepopolni postavi in s porazom, a že naslednji vikend na Ptuju utegne biti drugače. Tudi sicer bi se tekma v Brežicah, ki je minila v znosnih temperaturah, lahko razpletla v korist Bricev. Še posebej, če bi Grega Debenjak iz ugodnih položajev iztržil več, kot je, oziroma če bi bil odločnejši v zaključkih. Gostitelji, ki so v prvem delu sicer imeli rahlo pobudo, so zadeli po prostem strelu oziroma podaji s strani. Z glavo je bil natančen eden od Hrvatov v brežiški zasedbi Antonio Azinović.

V nadaljevanju so bili Brici boljši v polju, še najlepša priložnost pa se je ponudila novincu Binetu Kavčiču, ki pa je po podaji iz kota meril nenatančno. ASO


Najbolj brano