Tretjeligaši začeli

Po zadnjem turnirju na prostem, ki bo v soboto na Goriškem, se bo na Primorskem skoraj v polnem obsegu začela sezona rekreativnega dvoranskega nogometa.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Potem ko so se v dvoranah zbrali drugoligaši in veterani iz slovenske Istre, je zaživela tudi tretja futsal liga pod okriljem MNZ Koper. V soboto se obeta zadnji turnir na prostem, ki bo v Rožni dolini pri Novi Gorici. Na Goriškem ob tem zbirajo prijave za dve zimski ligi.

Primorska drugoligaša se v minulem tretjem krogu kljub prednosti domačega parketa nista proslavila. Gorica Futsal klub se je po golu Andreja Vancete do začetka drugega polčasa še solidno držal (1:2) proti Ivančni Gorici, potem pa je povsem popustil. Zadetka Miodraga Vajkića, ki sta ublažila poraz (3:7), sta padla, ko je bilo že vse odločeno. Visoke ambicije nekdanjih prvakov letos še nimajo stvarnih temeljev. Še slabše kaže vsestransko osiromašenemu lanskemu prvoligašu, ajdovskemu Kixu, ki je boj s Kebljem zdržal do končnice prvega polčasa, potem pa se je tekmec začel oddaljevati do končnega izida 0:3. Konec tedna primorska predstavnika gostujeta.

Ostali izidi druge SFL - Velike Lašče : Dobrepolje 4:2, ŠD Mlinše : Ptuj 7:4 Logatec : Stripy 2:6; vrstni red - 1. Stripy, 2. FC Ivančna Gorica po 9, 3. Kebelj 7 ..., 8. Gorica Futsal Klub 2, 9. (predzadnji) Kix 0.

Začelo se je tudi tekmovanje v tretji ligi pod okriljem MNZ Koper, ki bo potekalo vsako nedeljsko popoldne v dvorani Burja na Škofijah. Rezultati prvega kroga - Forti in Kafana : Bruhoti 3:6 , ŠK Mega : Asci 1:4, Bronx_: Quazi Team 2:0.

Na istem prizorišču že od začetka oktobra ob sobotnih popoldnevih poteka liga obalnih veteranov, v kateri po štirih krogih vodi Bronx pred Circolom in Santa Lucijo. Rezultati - Izolani : Pub 33 5:3, Šmarje : Circolo 0:3, Bruhoti : Santa Lucija 0:3, Olmo : Bronx_1:1, Primorci : ŠD Luka 4:3; vrstni red - Bronx, Circolo po 10, Santa Lucija, ŠD Luka po 9, Black & White 7, Olmo 4, Bruhoti, Izolani, Primorci po 3, Pub 33 in Šmarje brez točke.

Zadnji peti letošnji turnir Unionove slovenske serije Živjo nogomet bo v soboto med 8. in 20. uro v predmestju Nove Gorice - na igrišču pri krožnem križišču v Rožni dolini. Ekipe lahko dobijo informacije in se prijavijo na elektronskem naslovu prijave@zivjo-nogomet.si.

Novogoriški in ajdovski organizatorji zimskih lig so izdali razpise tekmovanj in pričakujejo prijave moštev še do 14. novembra. Kot je že običaj, bosta na voljo članski ligi v Dobravljah in Novi Gorici ter veteranska v Šempetru. Prijave informacije: elektronski naslov mnlgorica@gmail.com

IM


Najbolj brano