Treba ga bo zabiti

Lahko ajdovski nogometaši dodajo še eno srečno poglavje k uspešni letošnji zgodbi? To je glavno vprašanje pred današnjim povratnim dvobojem za uvrstitev v drugo ligo z Zarico v Kranju.

Ajdovski oranžni morajo za skupni kvalifikacijski uspeh v 
Kranju doseči vsaj en zadetek. Foto: Primož Brecelj
Ajdovski oranžni morajo za skupni kvalifikacijski uspeh v Kranju doseči vsaj en zadetek. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Izid prve tekme 1:1 sicer ne gre na roko gostom. Na Gorenjskem bodo morali zabiti vsaj gol, če ne celo kakšnega več.

Začetni rezultat 0:0 zaradi zadetka, doseženega v gosteh, ugaja Kranjčanom, ki so bližje drugi ligi, tako po videnem kot po rezultatu s prvega dvoboja. Danes pa bo vendarle nova tekma, v kateri se bodo vloge premešale.

Zarica ima sicer več primerjalnih prednosti, po drugi strani pa so se Ajdovci na prvi tekmi prepričali, da bodo priložnosti za zadetek prej ali slej prišle. Ne nazadnje so se na zadnjih dveh odločilnih dvobojih najbolj izkazali, ko jim je šlo že pošteno za nohte. Izolane so ugnali za potrditev prvega mesta v tretji ligi zahod, proti Zarici pa so v soboto dosegli dragocen izenačujoči zadetek, potem ko so bili gostje precej bližje povišanju vodstva. Zapravljene priložnosti bi se prvakom tretje lige center kaj lahko maščevale na povratni tekmi. Še posebej, če bodo gostitelji na podlagi prvega dvoboja ubrali lagodnejši pristop.

Ne gre pozabiti, da so se Ajdovci tudi v rednem delu prvenstva nekajkrat vrnili med žive in pokazali tekmovalni značaj. Predsednik ajdovskega kluba zato sporoča: ”Gostovanja nam ležijo. V Kranj gremo po zmago in drugo ligo,” je še po razpletu prve tekme v značilnem optimističnem slogu napovedal Marko Nagode. V ajdovski zasedbi bo poleg rekonvalescenta Matije Simčiča današnjo tekmo izpustil tudi kaznovani Anže Krapež. “Izid je aktiven. V vsakem primeru bo treba zabiti gol. Prva tekma je bila obojestransko odprta, verjamem, da bo taka tudi povratna. Zadetki ne bodo izostali,” je povedal trener Ajdovščine Škou Jan Vidic.

ASO


Najbolj brano