Torek je prinesel nove skrbi

Slaba predstava v Domžalah je Koprčanom prinesla visok poraz (3:0), za dodatno mero slabe volje pa sta poskrbeli poškodbi Vasje Simčiča in Mateja Palčiča.

Koprski vratar Vasja Simčič je tekmo zapustil na nosilih. Foto: Simon Maljevac
Koprski vratar Vasja Simčič je tekmo zapustil na nosilih. Foto: Simon Maljevac

DOMŽALE > Že pogled na končno statistiko torkove tekme v Domžalah dovolj zgovorno priča o tem, da so bili Koprčani povsem nedorasel tekmec motiviranim gostiteljem, ki so po spodrsljaju v Novem mestu že od prve sekunde odločno krenili v lov na tri točke. Razmerje v strelih 17:5 in v kotih 6:1 v prid domačih nikakor ni v čast Koprčanom, ki so se le štirikrat prebili do kazenskega prostora Domžalčanov. Še posebej je bil kritičen prvi polčas, v katerem zvezna vrsta ni sestavila niti treh zaporednih podaj. “Domačini so bili precej bolj motivirani, saj je bila ta tekma za njih zelo pomembna. Po zelo slabem prvem polčasu, smo bili v drugem delu dvoboja bolj čvrsti, a je bilo vse skupaj premalo," je po koncu tekme razmišljal koprski trener Rodolfo Vanoli. Osamljeni napadalec Jaka Štromajer je zatem odkrito priznal: “Lahko bi rekel, da domačini niti niso bili tako dobri, vendar smo bili mi res slabi. Svoje so naredili tudi številni rdeči kartoni v zadnjem obdobju. Morda smo preveč osredotočeni na finale pokala, ki nas čaka prihodnji teden, tudi formo tempiramo za ta dvoboj.”

Včeraj popoldne smo preverili, kako zahtevni sta poškodbi obeh koprskih nogometašev. Vasja Simčič je skupil udarec v golen in naj bi bil nared za branjenje v finalu pokala prihodnjo sredo. Podobno velja tudi za bočnega igralca Mateja (in ne Mitje, kot se nam je napačno zapisalo v poročilu s tekme) Palčiča, ki si je pri doskoku rahlo zvil gleženj.

V moštvo se je po daljši odsotnosti vrnil kapetan Ivica Guberac, ki pa v prvih 45 minutah ni uspel povezati niti na sredini igrišča. Obrambna vrsta je le nemočno spremljala domiselne akcije razpoloženih “ravbarjev,” ki so v drugem polčasu spustili nogo s stopalke za plin. Če so na prejšnjih tekmah Koprčani tekme zaključevali z igralcem ali dvema manj zaradi nemilosti sodnikov, so jim jo v torek zagodle poškodbe. Vanoli je prvotno v soboto na preloženi tekmi v prvo enajsterico uvrstil mladega vratarja Davida Adama, ki je v torek dobil priložnost šele v zadnjih minutah, saj je prvi vratar Vasja Simčič zaradi poškodbe po dvoboju z Dejanom Trajkovskim stadion zapustil na nosilih, zadnje minute pa je z roba igrišča spremljal tudi Matej Palčič, ki je v slačilnico odšepal z zvitim gležnjem.

Vanoli je v Domžalah zatrdil, da bo njegovo moštvo na sobotnem dvoboju proti Krki odločno napadlo tri točke, a bo ob vseh preglavicah glavne adute bržkone prihranil za sredino tekmo sezone proti Celjanom.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano