Tonejc in Kozjek ob zlato

Slovenska balinarja Jure Kozjek in Dejan Tonejc sta na evropskem prvenstvu v Kopru izgubila finale dvojic proti Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Poyetu po dodatnem obratu z 8:9 in osvojila srebrno medaljo.

Slovenska balinarja Jure Kozjek (v sredini) in Dejan Tonejc sta na evropskem prvenstvu v Kopru izgubila finale dvojic proti Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Poyetu po dodatnem obratu z 8:9 in osvojila srebrno medaljo Foto: Simon Maljevac
Slovenska balinarja Jure Kozjek (v sredini) in Dejan Tonejc sta na evropskem prvenstvu v Kopru izgubila finale dvojic proti Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Poyetu po dodatnem obratu z 8:9 in osvojila srebrno medaljo Foto: Simon Maljevac

KOPER > Jure Kozjek je že pred tem osvojil zlato v igri posameznikov, Dejan Tonejc pa srebro v v igri v krog.

V dramatičnem finalu sta Slovenca vodila že s 7:0, a Francozoma dovolila izenačenje na 7:7 in v končnici z 8:7 na 8:8. Nosilca zlatih medalj je zato odločil šele dodatni obrat oziroma podaljšek, kjer pa so se Slovencema zatresle roke in srečno sta do zmage prišla tekmeca.

“V igri dvojic lahko vodiš tudi z 12:0 in izgubiš, če je do konca še ura in pol,” je bil kratek Kozjek in dodal, da sta bila Francoza v končnici pač boljša.

Že v petek sta Aleš Borčnik in Anže Petrič osvojila srebro v štafeti.

STA


Najbolj brano