Tolminska pomlad

Za nogometaši TKK Tolmin je najuspešnejša sezona doslej. Kar so si zamislili in napovedali, so uresničili. Osvojili so prvo mesto v tretji ligi zahod in si zagotovili napredovanje.

Tolminski nogometaši so tako proslavili naslov prvaka v 3. SNL zahod Foto: Nk Tolmin
Tolminski nogometaši so tako proslavili naslov prvaka v 3. SNL zahod Foto: Nk Tolmin

TOLMIN > Že lani so bili dalj časa v igri za naslov prvaka, a so naposled morali priznati premoč Ankarančanom, s katerimi bodo v prihodnji sezoni skupaj igrali v drugi ligi. “Po svoje je še dobro, da se je vse tako razpletlo. Vprašanje je, če je lani že dozorel čas za drugoligaški korak,” se je nekoliko nazaj ozrl trener David Kanalec, ki je na klopi Tolmincev nepretrgoma že šest let in pol, kar je zavidanja vreden dosežek. Izstopa tudi učinek v pravkar končani sezoni, zlasti v spomladanskem delu, ko so Tolminci zabeležili enajst zmag in dva remija. Niz neporaženosti pa so podaljšali na 15 tekem. In kakšen je bil ključ do uspeha?

“Mislim, da jih je bilo več. Izpostavil bi psihološki dejavnik. Fantom je uprava pred spomladanskim delom sezone za razliko od lani naravnost in odkrito povedala, da je cilj napredovanje oziroma tekmovanje v drugi ligi. To je bil gotovo pomemben motivacijski element, ki je ob dodelani psihološki pripravi obrodil sadove. Fantje so verjeli v uspeh in svoje sposobnosti. Imeli smo kakovostno ekipo, ki smo jo pred začetkom spomladanskega dela še okrepili. Zasedba je bila za tretjo ligo številčna, posledično je bila tudi zavzetost na treningih velika,” je orisal pot do uspeha Kanalec.

Najboljši strelec Tolmincev v šampionski sezoni je bil Tim Lo Duca, ki je prispeval 13 zadetkov.

Spomladi so bili Tolminci učinkoviti kot že dolgo ne. Če so v 13 jesenskih tekmah dosegli 22 golov, so jih spomladi tekmecem nasuli kar 36 in zbrali 35 točk. Neredko so zlasti na domačem igrišču po zaostanku uprizorili rezultatski zasuk in nasprotnim ekipam dali vedeti, da lahko vselej dosežejo zadetek več ter ob tem pokazali ekipno in posamično moč ter tudi moštveni značaj. Zmagovitega modela pa ne gre spreminjati in na to v drugoligaški perspektivi prisegajo tudi Tolminci. “Še naprej bomo delovali v zastavljenih okvirih. Ekipe ne bomo spreminjali, morda jo le nekoliko osvežili z mladimi močmi in verjamem, da smo lahko konkurenčni tudi v drugi ligi,” je pojasnil Kanalec.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano